Ралф Шумахер обясни, че прогресът в пистовите моторни спортове вече

...
Ралф Шумахер обясни, че прогресът в пистовите моторни спортове вече
Коментари Харесай

Ралф Шумахер: Трябват 15 милиона, за да стигнеш до Формула 1

Ралф Шумахер изясни, че напредъкът в пистовите моторни спортове към този момент коства невъзможни пари и с цел да стигне един млад водач до Формула 1, някой би трябвало да влага в кариерата му сред 13 и 15 милиона евро. Миналата година Люис Хамилтън дефинира Формула 1 като “клуб на синовете на милиардерите ” и в полза на истината спортът в никакъв случай до момента не е бил толкоз подвластен от парите, които идват с водачите.

Ландо Норис и Серхио Перес са синове на милионери, а бащите на Ланс Строл и Никола Латифи са милиардери. От друга страна, Шарл Леклер, Макс Верстапен, Карлос Сайнц, Мик Шумахер и Кевин Магнусен са с татковци, които са се състезавали на най-високо равнище и също са вложили съществени суми в развиването им.

Пилоти като Себастиан Фетел, Джордж Ръсел и Юки Цунода, които са разчитали на спонсори, стават все по-малко. Известна е историята на бащата на Люис Хамилтън, който е работил на три места, с цел да може да финансира картинг кариерата на сина си.
 Никола Латифи и Уилямс се разделят в края на 2022 година Никола Латифи и Уилямс се разделят в края на 2022 година
Според Ралф Шумахер разноските за развиването на един водач ще порастват още, което в допълнение ще понижи възможностите на момчета и девойки, които не произлизат от богати фамилии.
 Може ли Астън Мартин да се раздели с Ланс Строл? Може ли Астън Мартин да се раздели с Ланс Строл?
“Още в картинга идват огромните разноски - четвърт милион евро в огромните класове - изясни Ралф пред motorsport-total.com. - Около 30 000 евро са разноските в картинга при най-малките - водачите сред щ6 и 8 години. По-нататък, в интернационалните картинг шампионати с професионален тим разноските скачат на четвърт милион. Обикновен човек няма по какъв начин да си разреши такива разноски, даже в картинга. ”
 Шумахер има 50% късмет да резервира мястото си в Хаас Шумахер има 50% късмет да резервира мястото си в Хаас
Ралф добави, че по времето, когато той и Михаел са влезнали в картинга, спортът е бил доста по-евтин и той и 7-кратният международен първенец безусловно “са израснали на пистата ”. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР