РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Апелативен съд на Северна Каролина

...
РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Апелативен съд на Северна Каролина
Коментари Харесай

Апелативният съд на Северна Каролина потвърди решението, което остави паметника на Конфедерацията на място

РАЛЕЙ, Северна Каролина (AP) — Апелативен съд на Северна Каролина постанови във вторник, че локалните водачи, които са отказали апелите да отстранен монумент на Конфедерацията отвън постройката на областен съд, са работили в по парламентарен метод и резервира статуята на мястото й на дългогодишното й местонахождение в сходство с държавния закон.

Съставът от трима съдии единомислещо удостовери решението на арбитър от първоинстанционния съд да застане на страната на окръг Аламанс и неговите комисари над 30 фута (9,1 метра) - висока скулптура, която изобразява пехотинец от Конфедерацията, кацнал на върха. Щатската NAACP, клонът на Alamance NAACP и други групи и лица съдиха окръга и неговите водачи през 2021 година, откакто комисарите отхвърлиха апелите за събаряне на статуята.

Паметниците на Конфедерацията в Северна Каролина, както и на всички места другаде в цялата страна, бяха постоянно фокусна точка за митинги против расовото неравноправие в края на 2010 година и изключително през 2020 година след убийств...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР