рал Чарлз (Карлос) II в последният владетел на Испания от

...
рал Чарлз (Карлос) II в последният владетел на Испания от
Коментари Харесай

Най-грозният крал

рал Чарлз (Карлос) II в последният държател на Испания от династията Хабсбург, и Слава Богой е бил трагично противен, въпреки и не по своя виновност, а поради желанието на фамилията да пази кръвната си линия.

Чарлз II Испански е роден на 6 ноември 1661 година и става крал през 1665 година на нежната възраст от 4 години. Майка му ръководи 10 години като регент, до момента в който Чарлз стане младеж. Роден е по времето на политически спорове в Европа, когато Хабсбургите се пробват да управляват целия континент.

Хабсбургите идват от Австрия и имат мераци към френския трон. Хабсбургите ръководят Холандия, Белгия и елементи от Германия, само че за жалост Чарлз II е прекомерно противен, прекомерно деформиран и прекомерно интелектуално атрофиран, с цел да ръководи Испания и съседите ѝ вярно.

Това се случва след 16 генерации на блудничество.



Хабсбургите са били толкоз решени да запазят властта, която имат в продължение на няколко века, че постоянно се женели за кръвни родственици. Майката на Чарлз II е и племенница на татко му, а бабата на краля е и негова вуйна.

Изпитвате ли към този момент страдание към него? Става още по-зле. Най-забележителната линия на Чарлз II е челюстта му, известна като Хабсбургска челюст, само че двата му реда зъби не можели да се срещнат. Кралят не бил в положение да сдъвче храната си. Не му е било разрешено да върви, до момента в който не е пораснал изцяло, фамилията му не си направило труда да го образова. Кралят бил необразован и напълно подвластен от тези към него.

Браковете на Чарлз II Испански

Първата му брачна половинка е Мари Луиз от Орлеан – напълно уречен брак. Френският дипломат написа до испанския двор през 1679 година, че Мари не желае да има безусловно нищо общо с грозния крал. Той написа: „ Католическият крал е толкоз противен, че плаши и наподобява болен”.

Посланикът е 100% прецизен. Испанският крал едвам може да върви, тъй като краката му не устоят тежестта на тялото му, пада няколко пъти. Мари умира през 1689 година, без да роди правоприемник на Чарлз II. Испанският монарх изпада в меланхолия след гибелта на брачната половинка си.



Депресията е постоянно срещана в династията Хабсбург, както и подаграта и епилепсията .

Челюстта е била върхът на всичко, карайки Чарлз II да наподобява напряко непоносимо. Неговите министри и съветници оферират идващ ход в ръководството му – да се ожени още веднъж.

Вторият му брак е с Мари Ан от Нойбург и сватбата е единствено няколко седмици след гибелта на първата му жена. Родителите на Мари Ан имат 23 деца, тъй че тя би трябвало без проблем да му роди най-малко едно, нали? Грешка! Чарлз II Испански бил импотентен и нямало по какъв начин да стане татко. Това също е част от фамилното му завещание, резултат от кръвосмешението.



Грозотата и здравословните проблеми на краля не се дължат на нещо, което той е направил. Вина за нова носи фамилията му.

Иронията е в това, че Хабсбургите считали, че династията им ще оцелее единствено в случай че се женят за хора с кралска кръв. Същата тази мисъл води до

най-малко два века блудничество, което в последна сметка води до неналичието на правоприемник за Чарлз II .

Чарлз II Испански умира през 1700 година на 39 години. Тъй като няма деца, гибелта му води до 12-годишна война в Европа, известна като войната на наследяването на испанския престол. Царуването на Хабсбургите завършва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР