Раковски. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Раковски. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в церемонията по откриването на новото крило на болницата в Раковски

Раковски. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в церемонията по откриването на новото крило на МБАЛ - Раковски. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Заедно с него лентата преряза и кметът на Раковски и административен секретар на ГЕРБ - Пловдив област Павел Гуджеров. На събитието участваха също народните представители от ГЕРБ – Пловдив област Младен Шишков и ген. Константин Попов, регионалният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, ръководителят на Общински съвет – Раковски Георги Лесов, зам.-кметове, общински съветници и кметове на обитаемоте места в общината.
За осъществяване на обекта държавното управление на Бойко Борисов отпусна 150 000 лева целеви средства. Общата стойност на новото крило е 550 000 лева, като 200 000 лева от тях са от бюджета на община Раковски и 200 000 лева от Търговското сдружение на МБАЛ - Раковски. В новото крило на здравното заведение ще се обитават детското поделение и административно - стопанският блок.
По време на откриването Цветан Цветанов акцентира, че няма по-ценно нещо от здравето и че новата облага ще даде в допълнение успокоение на жителите на града. „ Опитът може и да е доста значим за един управленец, само че не трябва да подценяваме и силата на младите. Доказателство за това са кметът Павел Гуджеров и депутатът Младен Шишков. Те работят в полза на жителите и сме длъжни да ги подкрепим в тази тяхна благородна задача “, уточни Цветанов. Той описа, че принос за построяването на новото крило на болничното заведение в Раковски има и някогашният ръководител на Екологичен потенциал Ханс-Герт Пьотеринг. „ Когато Пьотеринг преди години показа своя книга в България, той ни помоли събраните средства от нея да отидат за католическа общественост в страната. Ние насочихме тези средства към Раковски и те след това бяха употребявани, с цел да се даде старт на построяването на това ново крило, което откриваме през днешния ден. Уверен съм, че някогашният ръководител на Екологичен потенциал през днешния ден е удовлетворен от това наше решение “, показа ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
„ Както ни е известно заболеваемостта на популацията непрестанно пораства. Това постанова всекидневно да се насочват заболели деца към други лечебни заведения. Затова посредством разширението на детското крило ще се понижат тези неудобства, ще осигурим положителни условия за лекуването на най-малките пациенти, както и ще бъдат изпълнени условията на Регионалната здравна ревизия “, сподели при откриването кметът на Раковски Павел Гуджеров.
В южното крило на болничното заведение е ситуирана легловата база за детското поделение /4 болнични стаи с по 2 кревати със хигиеничен възел/, както и стая за игра. В северното крило са ситуирани 4 бр. приемни лекарски кабинети. На втория етаж над детските болнични стаи ще бъде административният блок на болничното заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР