Ръководя един относително малък инвестиционен посредник, също съм инвестиционен консултант

...
Ръководя един относително малък инвестиционен посредник, също съм инвестиционен консултант
Коментари Харесай

Предизвестени главоболия: Хроника на един борсов играч

Ръководя един релативно дребен капиталов медиатор, също съм капиталов съветник и се занимавам директно с ръководството на потребителски портфейли. Освен това
постоянно си приказвам с клиенти и другари, които сами вземат капиталовите си решения. Заради всичко това, а и тъй като ми е прелестно, проследявам всекидневно какво се случва на тържищата.

На 9 март пазарите в Щатите бяха по-волатилни от нормалното. В ранния следобяд показателите първо се качиха, като по-късно по време на борсовата сесия падаха внезапно и целенасочено. Казах си: всички са изнервени преди предстоящите значими данни за Съединени американски щати, само че чак пък толкоз?! Индексът Nasdaq (който проследявам най-много) падна от съвсем 12,500 точки до 12,100 за няколко часа.

Зачетох се по-внимателно в профилираните уеб сайтове и се оказа, че някаква банка, чието име даже не бях чувал, изпитвала ликвидни усложнения. Silicon Valley Bank, основана в Калифорния и профилирана в обслужването на start-up компании, имала доста тегления. Ден по-късно локалните банкови регулатори и FDIC (американският фонд за гарантиране на депозитите в банки) бяха затворили банката и поели нейното ръководство. Защо се стигна дотук?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР