Ръководството на завода за електрически автомобили Tesla край Берлин прави

...
Ръководството на завода за електрически автомобили Tesla край Берлин прави
Коментари Харесай

Масово започнаха да боледуват в петък в този завод и шефът отиде да ги прегледа вкъщи

Ръководството на завода за електрически коли Tesla край Берлин прави неочаквани домашни визити на чиновници, които постоянно боледуват.

Това се трансформира в причина за спор сред автомобилните шефове и синдикатите, защитаващи правата на служащите.

Директорът на завода Андре Тирих пази визитите. Според него те не са нещо извънредно, разяснява " Билд ".

„ Много компании го вършат. Акцентът е върху морала на работната мощ “, показва той.

IG Metall - преобладаващият синдикат на металообработващите в Германия, подлага на критика огромното натоварване в автомобилния цех и назовава домашните визити „ неуместно деяние “.

Tesla създава електрически коли в Грюнхайде. В завода работят близо 12 000 чиновници. Но пазарът на електрически коли е в застой.

„ Информирахме служащите си за домашните визити на работна среща. Сред тях имаше огромно утвърждение. Преди това имаше мнения, че чиновниците са разочаровани заради високото равнище на отсъствия измежду техните сътрудници “, разяснява Андре Тирих.

„ Идентифицирахме към 200 чиновници, които получават заплатите си, само че към момента не са работили и ден през тази година. Те показват нови болнични листове на всеки шест седмици “, споделя още той.

Сред тях са определени малко над 20 души, които ръководителят на производството и мениджърът по човешки запаси посещават в домовете им без предизвестия.

„ Повечето не са открити, а в някои случаи е видяно доста нападателно държание “, показва Тирих.

Според мениджъра на Tesla причина за отпуска по болест не са изискванията на работа.

„ В петък и при късните смени към 5 % повече чиновници оповестяват, че са заболели, в сравнение с в други дни от седмицата “, изяснява той.

„ Това не е индикатор за неприятни условия на труд, тъй като изискванията на труд са идентични през всички работни дни и при всички смени. Това допуска, че немската обществена система в някаква степен е експлоатирана “, счита Тирих.

„ Искахме да потърсим разговор със чиновниците и да знаем какво се случва с тях. Личното посещаване има друг резултат от телефонното позвъняване “, добавя той и показва, че след инспекциите процентът на болните чиновници е намалял.

По думите му последващи домашни визити не са изключени.

От IG Metall Берлин-Бранденбург-Саксония обаче подлагат на критика тази мярка и споделят, че по този метод заболели хора са подложени напън.

Служителите от съвсем всички елементи на завода оповестяват за извънредно огромно натоварване. При дефицит на личен състав се натоварват болните, а към момента здравите получават спомагателна работа. Ако управлението на завода в действителност желае да понижи заболеваемостта, би трябвало да прекъсне този циничен кръг “, показва ръководителят на профсъюза Дирк Шулце.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР