Ръководството на Украйна се стреми да обърне хода на военния

...
Ръководството на Украйна се стреми да обърне хода на военния
Коментари Харесай

Украйна се зарече да обърне хода на войната до зимата

Ръководството на Украйна се стреми да обърне хода на военния спор с Русия до зимата . Това разгласи Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент, оповестява ТАСС.

" Изключително значимо е д а не позволим на руснаците да протакат войната с нас до идната зима . Президентът (на Украйна Володимир Зеленски) е сериозен и е подготвен да направи всичко допустимо, тъй че да освободим нашите територии допустимо най-скоро ", написа Ермак в " Телеграм ".

" Много зависи от това по какъв начин са подготвени нашите бойци. Ние ще обърнем хода на тази война. Скоро ще има доста изненади ", даде обещание той.

По-рано през днешния ден от Американския институт за проучване на войната (ISW) в прегледа си на последното развиване на военния спор регистрираха, че
 Русия към този момент не се задоволява единствено с Донбас
Русия към този момент не се задоволява единствено с Донбас

Лавров: Целите на Москва ще се разширят още повече, в случай че Западът достави оръжия с огромен обхват на Киев

На този декор през вчерашния ден съветският външен министър Сергей Лавров разгласи, че географските цели на " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна , а включват редица други територии.

В на 24 февруари президентът Владимир Путин отхвърли да има каквото и да е желание да окупира украински територии. Тогава той изясни, че задачата му е да демилитаризира и " денацифицира " страната - изказване, отхвърлено от Киев и Запада като предлог за война в имперски жанр на разширение.
 ISW: Русия не реализира военните си упоритости в Украйна
ISW: Русия не реализира военните си упоритости в Украйна

Украйна удари значим мост в Херсонска област

След като съветската войска беше отблъсната в първичния си опит да превземе столицата Киев, на 25 март съветското министерство на защитата разгласи, че е приключена и в този момент тя ще се концентрира върху " постигането на главната цел - освобождението на Донбас ".

Близо четири месеца по-късно - един от двата района, съставляващи Донбас, само че остава надалеч от завладяването на цялата друга Донецка област.

Руските сили обаче към този момент са завладяли територия надалеч оттатък Донбас, най-вече в Запорожка и Херсонска област в Южна Украйна, и не престават да нанасят ракетни удари по градове в страната.
 Москва: Съединени американски щати принуждават Киев да се бие до последния украинец, вместо да договаря
Москва: Съединени американски щати принуждават Киев да се бие до последния украинец, вместо да договаря

Няма контакти сред Русия и Съединени американски щати за мирните договаряния с Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР