Ръководството на ЦСКА - София явно е обнадеждено от силния

...
Ръководството на ЦСКА - София явно е обнадеждено от силния
Коментари Харесай

ЦСКА - София се подсилва с бразилска звезда

Ръководството на ЦСКА - София очевидно е обнадеждено от мощния край на есенния полусезон и счита да направи сериозна селекция през зимата, с която да нападна купата. " Червените " са отпред в класирането с задатък от 5 точки пред първенеца Лудогорец, само че и два мача повече от разградчани. Старши треньорът Саша Илич е набелязал няколко евентуални попълнения, с които се водят договаряния. Сред тях изпъква името на бразилското крило Клейтон Силвейра, научи Sportal.bg . Именно той е най-близо до автограф с отбора от " Българска войска ".

Високият 173 см Клейтон е роден в Рио де Жанейро на 23 октомври 1995 година. Играе главно по десния фланг на офанзивата, само че може да работи и отляво и като втори нападател. Силният му крайник е десният. Отличава се с добра скорост и отлична техника. 

Клейтон е младеж на Фигуерензе, като дебютира за мъжкия тим през 2012 година. През 2014-а оказва помощ на отбора да завоюва шампионата Катаринензе, а през идната година подвига същия трофей, само че към него прибавя и самостоятелната премия за най-хубав нападател. 

През 2016 година крилото минава в Атлетико МГ, който заплаща 3 млн. евро за 50% от правата му. За гранда от Бело Оризонте вкарва общо 9 гола. Следващият му клуб е Коринтианс, където играе чартърен. Има интервали като преотстъпен и в Баия и Васко да Гама. С Коринтианс и Баия печели още две щатски трофеи.

През есента на 2020 година Клейтон подписва с Динамо (Киев). Престоят му в украинския исполин е къс, само че приключва с дубъл. След това фланговият нападател се връща в родината си и парафира с втородивизионния КСА. 

Бразилецът има във визитката си и мачове за олимпийския тим на Бразилия. През 2015 година той е част от състава, който стига до бронзовите медали на Панамериканските игри. Клейтон вкарва 4 гола в 5 срещи и става втори най-хубав изпълнител на шампионата. В този интервал цената на крилото е към 5 млн. евро.

По информация на Sportal.bg от ЦСКА - София са желали Клейтон още преди две години, само че тогава офертата на Динамо (Киев) се е оказала по-добра. В момента той е свободен сътрудник и няма спънки да стане следващият южноамериканец в състава на " алените ". 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР