Ръководството на ЦСКА - София излезе с нова информация в

...
Ръководството на ЦСКА - София излезе с нова информация в
Коментари Харесай

ЦСКА - София разясни за козирката на новия стадион

Ръководството на ЦСКА - София излезе с нова информация в рубриката на клуба " Знаете ли, че...? ", която " алените " поддържат в обществените мрежи.

Знаете ли, че с цел да се уверим, че въздействието на мощен вятър няма да има отрицателно въздействие върху козирката на новия стадион, вършим голям брой компютърни симулации и калкулации, с помощта на най-актуалните и точни способи? 

Въздействието напразно е главното натоварване за едрогабаритен детайл като козирката на стадиона. Натоварването на подобен вид детайли също се разграничава спрямо по-малогабаритни такива и заради тази причина е уместно потреблението на по-задълбочен разбор при определянето на характеристичните му стойности. 

За да определим ветровите налягания по обособените повърхнини, използвахме числови симулации по метода, наименуван CFD, който се смята за един от най-актуалните и рационални способи. Чрез него получаваме обвивна диаграма с най-големите стойности на натоварване, отчитайки разнообразни направления на ветрова офанзива. Извършената компютърна симулация върху геометрията на бъдещия ни стадион е посредством числена динамичност на флуидите. 

Всеки стадион е неповторим самичък по себе си, а козирката е от вид „ отворен заслон “, при който се явяват както позитивни, по този начин и негативни ветрови налягания. Ветровото налягане е неравномерно по целия покрив. При анализиране на резултатите е видно, че когато вятърът духа от страната на футболния терен, козирката се повдига. Това покачване би било по-осезаемо, в случай че нямаше отвор във фасадата, което в тази ситуация оказва помощ. Обратно - при вятър от външната страна на стадиона цялата козирка се натиска надолу, а единствено в зоните сред обособените браншове се повдига, което пък налягане от своя страна е по-голямо в съпоставяне със затворена фасада. 
*Видеото е с илюстративна цел и демонстрира като образец натоварването в случаите, в които вятърът идва от бранш " А ", написаха от " Армията ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР