Ръководството на ЦСКА-София е сигурно, че ще спечели конкурса за

...
Ръководството на ЦСКА-София е сигурно, че ще спечели конкурса за
Коментари Харесай

В "ЦСКА-София" са сигурни, че ще получат "Българска армия" и "Панчарево"

Ръководството на " ЦСКА-София " е несъмнено, че ще завоюва състезанието за стадион " Българска войска " и подготвителната база " Панчарево ", съобщи изпълнителният шеф на " ЦСКА-София " Пламен Марков. Той добави, че сериозните вложения в двата обекта са доказателство за желанията на управлението.

Министерството на младежта и спорта приготвя конкурс за отдаване чартърен на стадиона и базата в Панчарево. Очаква се изискванията за присъединяване да бъдат оповестени до края на септември. Миналата седмица спортният министър Красен Кралев съобщи, че " финансовата наличност " и " размера на клуба и мащабът на активността му " ще бъдат определящи при избора кой да стопанисва базите.

" Уверени сме (че ще спечелим) и това е повода да се вършат доста съществени вложения в реконструкции въз основата в Панчарево и цялата ремонтно-строителна активност, обвързвана с развиването на нашия тим. Всички щяха да усетят, в случай че имаше и капка подозрение. Ние сме освен уверени, само че и сме сигурни, че ще получим тези бази на бъдещия търг, с цел да ги експлоатираме за дълго време ", сподели Марков на конференция при представянето на новия спонсор на тима - марката за кафе " Баристо ".



Марков не разяснява желанието на " ЦСКА 1948 " да се включи в състезанието. Наскоро " Българска войска " и базата в Панчарево бяха трансферирани в нова държавна компания - " Сердика спортни парцели " ЕАД, в чиито активи с изключение на тези два комплекса влизат състезателен комплекс " Червено знаме " и част от състезателен комплекс " Къро ".

Ще заплати ли клубът емблемата

Марков не даде явен отговор дали " ЦСКА-София " има желание да заплати емблемата, откакто завоюва търга за активите на банкрутиралото сдружение ПФК ЦСКА АД с предложение от 8 милиона лв..

" Ние към този момент играем с емблема на ЦСКА. Що се отнася до извоювания търг за емблемата, има резултат от него. Не мога да говора за детайлности, тъй като те са свързани с нашите финансови благодетели, със притежателите на клуба, които знаят по кое време да вземат решения, свързани с заплащането към съответните институции ", сподели Марков.

Попитан дали краткотрайната емблема може да стане непрекъсната, той отговори: " В нашата страна всичко е допустимо. Това не може да бъде единственото изключение. Мисля, че постоянно се търси нещо в ЦСКА, което да сътвори вест и да бъде провокативно. Това е от доста години наред. Може би след измененията в страната ЦСКА е непрекъснато обект на търсене на някакви сензации и новости. Много опити се направиха нашият клуб да бъде погубен и сплескан. Той мина през години на съществени катаклизми и компликации. Вярвам, че в последните една-две години се вижда, че клубът стъпва на земята без отговорности. "

 В
© LAP.bg

" Ако няма тим, емблемата няма стойност. Ако ЦСКА е изгубил своята еднаквост, а има единствено емблема, не мисля, че тя ще бъде решаващият фактор, който ще докара до развиване на нашия клуб. Важно е какъв тим има и къде е публиката. Не недооценявам въпроса с базите, тъй като би трябвало и стадион, където тимът да се показва и да събира своите почитатели ", добави той.

Изпълнителният шеф няма визия дали вероятно развиване към търга за активите ще разреши на алените да играят в Европа. " В момента единствено УЕФА може да отговори на този въпрос. Клубът приема ограничения, с цел да взе участие нашият тим следващата година в европейските шампионати. Вярваме и мощно се надяваме това да се случи, тъй че всички наши последователи да бъдат задоволени. "

" ЦСКА постоянно е показвал, че има мощно наличие в шампионатите на УЕФА и в това отношение той е клубът, който е постигнал най-големи резултати в Европа. Надявам се, че ще съумеем да стигнем до някакво съглашение с УЕФА, тъй че през 2018 година нашият тим да взе участие ", сподели още Марков.

Нов спонсор

Марката за кафе " Баристо " ще е третият спонсор на екипите на първия тим. Логото на компанията ще стои на десния ръкав на фланелките. Другите два компании, с които клубът има спонсорски контракт, са " Мтел " и " Уинбет ".



" Мисля, че компанията " Баристо " ще бъде единствено от изгода за представянето на тима. Това е цялост от няколко условия, с цел да се построи един боеспособен тим, който да бъде конкурентен, печеливш и да реализира високите перманентни цели, които нашият клуб в годините обратно и в сегашното си слага. Заради това ЦСКА е толкоз популярен ", сподели Марков.

" При нас постоянно е имало една изключителна дисциплинираност и ред, който се е спазвал. Доволни сме, че ЦСКА се връща към славните си времена и демонстрира едно съществено развиване. Надявам се, че всички наши почитатели го правят оценка ", добави изпълнителният шеф.

Кого ще поддържа клубът за президент на БФС

Марков съобщи, че бъдещият конгрес на БФС, на който би трябвало да бъде определен нов президент, няма да повлияе на сегашното развиване на клуба. " Този въпрос е значим за развиването на българския футбол, само че има доста време дотогава. Ръководството не е обсъждало и не е коментирало кого ще поддържа, а към момента няма и претенденти за този пост. "

Той добави, че не знае за планове на Любослав Пенев да се изправи против Борислав Михайлов, каквито клюки се появиха тази седмица. " Не знам да има такава кандидатура сега. Бихме подкрепили човек, който би водила българския футбол към развиване. Една кандидатура би трябвало да показа своята визия и тактика за развиването на играта. Само да се поддържа едно име, което е неоспорим престиж като Любослав Пенев, не би било най-важното. "

 Пламен Марков няма информация за планове на Любослав Пенев да се кандидатира за президент на БФС
© LAP.bg

Пламен Марков няма информация за планове на Любослав Пенев да се кандидатира за президент на БФС

По думите му в последните 10 години " футболът не се развива по метода, по който желаеме ". " Нашият клуб имам доста съществени искания във връзка с някои въпроси, свързани с развиването на мачовете. Всички хора в България виждат несъмнено отношение към нашия клуб, което се демонстрира по време на мачовете, обвързвано с опитите за очевидно прекъсване на тима в някои основни мачове. "

" Въздържаме ме се да търсим аргументите, където не са. Но в такива очевидни обстановки не можем да оставаме безучастни. В страната ни нормално когато някой замълчи, се смята, че можем да постъпваме всякога по този начин, тъй като той си мълчи. В мача във Варна цяла България видя защо става въпрос ", приключи Марков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР