Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който

...
Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който
Коментари Харесай

Сериозен проблем за 8 милиона евро надвисна в ЦСКА

Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който другояче може да принуди клуба да прави напълно нова селекция идната година. Девет от футболистите са с изтичащи контракти в края на сезона и към този момент не е ясно дали са им препоръчани нови договори, написа „ Мач Телеграф “.

Сред тези девет са някои водещи фигури в отбора на Нестор Ел Маестро, като да вземем за пример вратарят Густаво Бусато, централният бранител Юрген Матай, някогашният капитан Иван Турицов, Брадли Де Нойер и Майкъл Естрада.  Засега е ясно, че няма да бъде възобновен контракта на Мено Кох. Защитникът от Нидерландия не се вписва в проектите на Нестор Ел Маестро. В последните четири мача на ЦСКА Кох има записани общо две минути – влиза като запаса в последните секунди на дербитата с Локо Пд и Левски.

Всичките девети играчи имат право да договарят, с който клуб си изискат, след Нова година и да изоставен „ Българска войска “ като свободни сътрудници. Ако това се случи, ще бъде сериозен финансов удар за ЦСКА, тъй като общата цена на тези играчи сега е 8 милиона евро. Единственото несъмнено е, че еквадорецът Майкъл Естрада ще си тръгне през лятото, тъй като е чартърен от мексиканския Толука. Ако нападателят продължи с положителните си изяви и напролет, съвсем несъмнено е, че „ алените “ или ще желаят да го изплатят, или да го вземат чартърен за още един сезон.

Майкъл Естрада е един от двамата най-скъпи футболисти от тези, чийто контракти изтичат. В момента цената му е 1.5 милиона евро. Другият футболист, оценен на тази сума, е нидерландецът Юрген Матай. Централният бранител сега не играе поради тежката травма, получена в края на предишния сезон. Нидерандецът съвсем несъмнено няма да играе до края на годината. Въпреки това, цената му е много висока.

Горе-долу същото е ситуацията и със бранителя Брадли Де Нойер. Неговата цена е към 1,2 милиона евро, само че и той дълго време лекува травма. От листата с играчи с изтичащи контракти, с изключение на Мено Кох, ЦСКА няма да предложи нов и на арменеца Жираир Шагоян. Левият нападател от Армения няма късмет за титулярно място при сегашната настройка в ЦСКА. В последните два мача на „ алените “ – против Пирин Благоевград и Арда, даже бе отвън групата. 22-годишният Шагоян бе оставен на „ Армята “ точно от Нестор Ел Маестро, само че най-често е жертва на ротациите, поради футболисти без паспорти на Европейския съюз.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР