Ръководството на ТЕЦ Бобов дол“ с изненада разбира, че в

...
Ръководството на ТЕЦ Бобов дол“ с изненада разбира, че в
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол: Няма да складираме отпадъци в Перник

Ръководството на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ с изненада схваща, че в техническата рекултивация и укрепването на „ Мини Перник “, която ще се реализира от държавната компания от „ Еко Антрацит “ ще се употребява индустриален боклук (летяща пепел и шлака) от нашата централата. Заявяваме изрично, че ние не сме търсени от изпълнителя на този план и не са водени каквито и да е било диалози с нас. Това обявиха от централата.

Не е желан и не сме предоставяли настоящ разбор на индустриалните боклуци от нашата активност и нямаме подписан контракт с въпросната компания. За Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ е неприемливо да се употребява име на юридическо лице в публични документи без с последното даже да са водени диалози.

„ Еко Антрацит “ са подали Искане за обмисляне нуждата от Оценка на въздействието върху околната среда към Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник на 14.04.2020 година В това искане са разказани кодовете и типа на отпадъка, които ще бъдат взети от Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник не е поискало от компанията нито контракт сред двете сдружения, нито да им бъдат предоставени други документи. Вместо това издава Решение да не се прави Оценка на въздействието върху околната среда, защото капиталовото желание няма да докара до вреди за околната среда и то на 06.05.2020 година Забележете за интервал единствено от 16 работни дни са минали всички съгласувателни процедури и се е стигнало до решение, което по принцип лишава месеци.

Използването на името на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ по сходен метод е извънредно неточно и мека казано безконтролно!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР