Ръководството на „Свилоза” АД уведомява своите акционери, обществеността и всички

...
Ръководството на „Свилоза” АД уведомява своите акционери, обществеността и всички
Коментари Харесай

„Свилоза” АД постепенно възобновява работа


Ръководството на „ Свилоза” АД уведомява своите акционери, обществеността и всички заинтригувани лица, че предприятието стартира последователно обновяване на произвеждане. Поради идното утежняване на климатичните условия и за понижаване на загубите и вредите за предприятието, провокирани от липса на първични материали, считано от 11.01.2018 година се стартира поетапно стартиране на индустриалните уреди. За цялостното възобновяване на работата на машините е належащо софтуерно време от към една седмица.

„ Свилоза” АД е получила нови количества суровина, с които може още веднъж да проработи, защото продължителното прекъсване на работа през зимата води до спомагателни разноски за отопление и поддръжка на неработещи уреди.

Ръководството на сдружението е подхванало дейности по оценка на загубите от насилственото прекъсване на производството. Ако заради разнообразни аргументи доставките на суровина бъдат понижени, предприятието може да спре още веднъж.

Както към този момент беше оповестено, " Свилоза " АД спря работа поради липса на суровина на 21 декември 2017г. Причината е, че Северозападното държавно дружество, което е главен снабдител на компанията, не е изпълнило до дъно контракта си за доставка за 2016 година Доставките за 2017 година също към момента не са почнали.

Ръководството на „ Свилоза “ е уведомило всички държавни институции за сериозната обстановка и са взети съответните управнически решения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР