Ръководството на Славия реши да предложи нов договор на вратаря

...
Ръководството на Славия реши да предложи нов договор на вратаря
Коментари Харесай

Славия предлага нов договор на Георги Петков! Вратарят чупи рекорд

Ръководството на Славия реши да предложи нов контракт на вратаря Георги Петков. Настоящият договор на някогашния национал изтича през юни, само че от „ Овча купел” желаят 42-годишният пазарджиклия да остане на терена и през идната акция. Ако всичко с Петков е наред и той приключи сезон 2018/19, то тогава вратарят ще усъвършенства върха на Йордан Филипов за най-възрастен състезател в цялата история на „ А” група.

Легендата на ЦСКА има мач за Черно море на 42 години и 161 дни, а е любопитно, че сега Петков е на 42 години и 50 дни.

Георги Петков пристигна в Славия през далечната 1996 година от ФК Банкя. Иначе разумно е младеж на Хебър (Пазарджик). Той игра на „ Овча купел” от 1996 до 2001 година, след което мина в Левски. Петков се върна при „ белите” през 2012 година, като досега не е титуляр, само че играе в по-завързаните мачове. През този сезон има 7 дуела в Първа лига и един за Купата на България – реванша с Ботев (Пд).

Със сигурност Петков ще пази и на финала на 9 май против Левски, защото Антонис Стерякис има травма, а също така към този момент е продаден на Олимпиакос. Третият пазач Емануеле Джерия също е навън до края на сезона заради контузия.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР