Ръководството на САЩ не е обсъждало с Ирак запазване на

...
Ръководството на САЩ не е обсъждало с Ирак запазване на
Коментари Харесай

Ирак: Тръмп не е искал нашето разрешение да запази американското военно присъствие

Ръководството на Съединени американски щати не е обсъждало с Ирак опазване на американското военно наличие в страната за да бъде следен Иран, съобщи през днешния ден президентът на Ирак Бархам Салих, представен от Ройтерс и ТАСС.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи пред телевизия Си Би Ес, че Вашингтон счита да резервира военното си наличие в Ирак, с цел да следи Иран и целия Близък изток, предава Българска телеграфна агенция.

Тръмп " не е желал от Ирак позволение да резервира военното наличие на Съединени американски щати за да бъде следен Иран. Правителството чака от Вашингтон уточнения във връзка числения състав и дилемите на американските сили в Ирак ", цитира думи на Салих телевизия " Скай нюз - Арабия ".

Американските сили се намират в Ирак по силата на двустранно съглашение, сподели той.

Зам.-председателят на иракския парламент Хасан ал Кааби съобщи по-рано, че по време на идната сесия депутатите ще обсъдят законопроект, предусещащ разкъсване на съглашението по сигурността със Съединени американски щати и неотложно евакуиране на американския контингент. Ирак в никакъв случай няма да стане плацдарм за експанзия по отношение на прилежащи страни, реагира след изказването на Тръмп комисията по сигурността в иракският парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР