Ръководството на прокуратурата представя анализ за дейността на държавното обвинение

...
Ръководството на прокуратурата представя анализ за дейността на държавното обвинение
Коментари Харесай

Гешев: Съдебната реформа не решава проблемите с престъпността

Ръководството на прокуратурата показва разбор за активността на държавното обвиняване за интервала 2019 - 2021 година.

" В последно време истината девалвира. И за истина се показват същински неистини. Темата за по този начин наречената правосъдна промяна, за която чувам от 1995 година, след като работя, тъй като съм единственият основен прокурор след 89-та, който взе участие в прокуратурата – с изключение на, че не е правосъдна промяна, която не взема решение проблемите с битката с престъпността – интересува прекомерно дребен % от хората ", съобщи Иван Гешев.

По думите му той мислел, че истината няма значение.

" Промених обаче това свое виждане през последните 1-2 месеца и осъзнах, че истината има значение. За върховенството на закона, за правовата страна, за правата на човека- полезности, които са едни от стълбовете, които крепят нашия общ европейски и в частност български дом. До скоро това за мен бяха клишета, само че осъзнах, че това са извънредно значими неща, когато тези полезности са застрашени или си напът да ги загубиш ", акцентира той.

" Ние ще ви кажем нашата истина и моята истина с обстоятелства. Ние се опитахме да излъжем Европейски Съюз, а сме напът да излъжем себе си. Искахме да получим позитивните неща от Европейски Съюз, само че без да поемем отговорностите - приказвам за личната си сфера, правовата страна и върховенството на закона ", съобщи Гешев.

По думите му сме се променяли, само че не сме се трансформирали задоволително поради самите нас.

" Трябваше да отчетем официално нещо, само че не желаехме действително да го свършим ", акцентира обвинител номер едно. И добави: " Променихме се, в политически аспект, под натиска на Механизма за съдействие и инспекция, само че ние самите превърнахме този механим във вътрешнополитически инструмент в последните години и той стана ненужен и го обезмислихме с вътрепнополитическите си битки. Резултатът, че този механизъм не действа по отношение на България, води до това, че сериозните проблеми - като наклонност за правата на индивида и върховенството в България имат непълен коректив в лицето на правосъдната власт, която се оказва единствената бариера пред беззаконието ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР