Ръководството на Прокуратурата на Република България излезе с официална позиция

...
Ръководството на Прокуратурата на Република България излезе с официална позиция
Коментари Харесай

Прокуратурата се възмути от намеренията на коалицията

Ръководството на Прокуратурата на Република България излезе с публична позиция по отношение на политическа декларация, показана тази заран в Народното събрание, оповестяват от пресцентъра.

" Ръководството на Прокуратурата на Република България (ПРБ) счита показаната декларация за извънредно недопустимо и жестоко посягане над върховенството на закона и независимостта на правосъдната власт. Още повече, че за прочитането на същата се употребява трибуната на българския парламент. "

В позиция, разпратена до медиите минути след самото прочитане от трибуната на декларацията от страна на Андрей Гюров, този политически акт се дефинира като емблематичен образец за " директно нарушение на разделянето на управляващите , което е обезпечено от Конституцията на Република България ".
 С аплаузи ръководещите желаят оставката на Иван Гешев
С аплаузи ръководещите желаят оставката на Иван Гешев

Част от депутатите станаха на крайници

Чутото сутринта от трибуната на Народното събрание се явява удостоверение на неведнъж изразените от прокуратурата опасения за възходящ риск от " съществено и непоправимо накърняване на независимостта на прокуратурата " и трайно оттегляне от водещия принцип в Европейския съюз за господство на правото.

В позицията си управлението на Прокуратура на Република България декларира, че показаната декларация има напълно политически темперамент и единствената й цел е в действителност да отклони публичното внимание от действителните обществени, стопански и здравни проблеми на обществото.

Припомняме, че едно от декларативните планове на, в това число и промяна на основния прокурор. Категорично за тази позиция застават партиите Демократична България, Политическа партия и Има Такъв Народ, като от Българска социалистическа партия също дават кардинална поддръжка.
 Йорданова: В България има институционален проблем със статута на основния прокурор
Йорданова: В България има институционален проблем със статута на основния прокурор

У нас липсвал механизъм за следствие и търсене на отговорност от обвинител №1

Предишните два Народното събрание съумяха да върнат и гласоподаваха, само че единствено на първо четене. За по-дълбока промяна обаче и този Народното събрание ще би трябвало да търси конституционно болшинство, което не е ясно дали ще може да се събере.

Всички изказвания и планове от страна на политическите партии за промени от прокуратурата се посрещат с париране за интервенция и прекосяване на границите за самостоятелност на управляващите. Неведнъж и в европейските институции, в които се предизвестява за това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР