Ръководството на ПП АБВ представи политически манифест – платформата си

...
Ръководството на ПП АБВ представи политически манифест – платформата си
Коментари Харесай

АБВ представи политически манифест за участие в изборите през 2019 година

Ръководството на Политическа партия АБВ показа политически манифест – платформата си за присъединяване в изборите през 2019 година, направен вследствие на двумесечни полемики и разбори. Пред медиите зам.-председателят на партията доцент Христо Михайлов изрази мнение, че с изключение на изборите по правилник – за европейски депутати и локални избори, българите може да се изправят пред нуждата да гласоподават и за народни представители, оповестиха от пресцентъра на АБВ.

Доц. Михайлов уточни още, че посредством манифеста на АБВ, партията предлага на жителите нов обществен контракт. „ Във фокуса на този документ стои индивидът. Убедени сме, че сегашните ръководеща партия и парламентарна съпротива са партии на статуквото, партии, които не могат да предложат на българския жител ново равнище и заслужен живот “. Зам.-председателят на Политическа партия АБВ е безапелационен, че средствата, които се разпределят по пера, не дават търсения резултат, точно поради неналичието на държавност и това е казусът преди всичко, по оценка на АБВ. “На второ място, това са значимите неотложни проблеми в стопанската система и енергетиката. Проблеми, които би трябвало да бъдат решени по нов метод с високотехнологична стопанска система, с енергетика, която да подсигурява сигурността на страната и просперитета на стопанската система на Р България. На последващо място като главен дирек стои казусът с бедността, неравенствата и демографската злополука в страната. Следващ главен миг, който сме развили и създали, това е новият модел на опазване на здравето, на обучение и на пето място стоят проблемите в подтекста и на демографската злополука и стопанската система, само че сме откроили и отделили независим раздел за селското стопанство и за избавяне на българското село “.

В подтекста на политическия манифест на АБВ зам.-председателят на партията Любомира Ганчева сложи фокус върху демографската рецесия в България. Тя уточни, че смъртността у нас е с 60% по-висока от раждаемостта, което ни слага на челна позиция в Европа в черната ранглиста по негативен демографски индикатор. И това надалеч не е единствената черна ранглиста с присъединяване на страната ни, разяснява Ганчева – най-голяма беднотия, най-голяма разлика в неравенството и така нататък И по тази причина документът, който разработихме разказва лостовете за справяне с всички тежки проблеми, сподели тя. „ Този документ е една борба за България, тъй като страната е доведена до цялостен стопански разпад. Демографската рецесия може да се преодолее с работеща стопанска система. Ние сме единствената политическа партия, която водим борба за нова данъчна система. Новата данъчна система се показва в това да се върне нормалността в данъчната система. Да не сме тази черна дупка в Европейски Съюз, в която плоският налог потвърдено единствено ускорява бедността и неравенството. България е страната на работещите небогати “, сподели още Ганчева.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков съобщи, че в сегашния състав на Народното събрание статуквото не разрешава намирането на този нов обществен контракт, който е необходим на българските жители и образците за провалена държавност са доста. „ Правителството взе едно унизително кадрово решение да изпрати Карина Караиванова, която всъщност провали КФН и унищожи живота на 200 хиляди български жители, на влиятелно и високоплатено място в банка в Лондон. На тези 200 хиляди българи, които се усещат ограбени, им споделяме, че индивидът, който носи главната отговорност посредством непросветеност, некадърност, бива нараснал и пратен на доста високо платена работа. Всички си мълчат в Народното събрание. Единствените, които реагирахме в понеделник, бяхме ние от АБВ. Второ – санкцията за „ Булгартрансгаз “, която ще платят още веднъж българските жители. В Народното събрание още веднъж има цялостно безмълвие. И държавното управление трябваше да се пребори тази санкция да отпадне, тъй като е неоснователна “. Петков сподели, че най-тежкият удар, нанасян на българската стопанска система и в тази ситуация, на енергетиката, е от последните дни. „ Никой не взе никакви ограничения и на 19 декември, след дълги договаряния, председателството на Съвета и Екологичен потенциал реализираха авансово съглашение за инструкция и правилник за електрическата енергия. Пакетът за чиста сила допуска през 2025 година да бъдат прекратени всички държавни помощи за ТЕЦ-овете, които работят на въглища. Големият неуспех на българското държавно управление, спрямо това на полското е, че първо ние не съумяхме даже да се преборим да бъде признато предлагането на Европейска комисия, тъй като Европейска комисия предлага страните, които са с невисок Брутният вътрешен продукт, със слаба стопанска система, да бъдат изключение от това предписание. Второ - ние сме мощно подвластни от електрическата енергия, която ни предлага „ Марица-Изток 2 “, сподели още Петков и предвижда, че през 2025 година страната ни ще бъде в енергиен удар и рецесия. Той разяснява, че това е образец за следващата злополука на министъра на външните работи и на държавното управление като цяло. „ Министърът на външните работи дава отговор за цялостния преговорен пакет в Европейски Съюз. За този неуспех би трябвало да се търси най-строга, жестока политическа отговорност. Всички евродепутати и преди всичко тези, които са членове на Енергийна комисия, са отговорни, Министерство на външните работи като координиращ фактор, Министерство на енергетиката и държавното управление като цяло “, сподели още Румен Петков и добави, че поради сходни образци, Политическа партия АБВ предлага нов обществен контракт, в центъра на който е подложен българският жител.

В отговор на журналистически въпрос, ръководителят на Политическа партия АБВ сподели, че партията има готовността да взе участие независимо в изборите през 2019 година, като посочи, че тече деен разговор с други политически сили и Неправителствени организации. „ Амбицията ни е да стигнем до жителите с съответни политики, стремежът ни е да вкараме евродепутати, за които България е идея. Основната ни задача и упоритост е активизиране на структурите и фактически структуриране на кандидатска листа, симпатизанти, членове, покровители, които да ни дадат опцията да стигнем до необятната общност. За нас е значимо да проведем спор по политиката. Защото от този спор се бяга повече от 10 години “, сподели още Румен Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР