Ръководството на Полския футболен съюз ще се обърне към Европейската

...
Ръководството на Полския футболен съюз ще се обърне към Европейската
Коментари Харесай

Полша ще поиска плейофния мач срещу Русия да се играе на неутрален терен

Ръководството на Полския футболен съюз ще се обърне към Европейската футболна централа (УЕФА) с искане за осъществяване на плейофния мач за място на Мондиал 2022 против Русия от Москва на безпристрастен терен. Това заяви министърът на спорта и туризма на Полша Камил Бортничук пред полското радио " 24 ". Двубоят сред Русия и Полша е плануван на 24 март в съветската столица.

Според Бортничук, полските футболисти не би трябвало да летят за при комплицираната военно-политическа обстановка сега. " Ще се опитаме да изиграем този мач на безпристрастен терен. Ако те не одобрят, ще помислим какво да вършим. Мисля, че в такава обстановка полските футболисти не би трябвало да пътуват за Русия, само че това е мое персонално мнение ", сподели Бортничук. Според радиото, Полският футболен съюз се е съветвал с неофициални източници в УЕФА, които акцентират, че отлагането е допустимо единствено при положение на рискова обстановка на мястото на мача. Полската футболна асоциация също е подготвена да провежда срещата в, само че сега този вид наподобява малко евентуален.

Победителят от срещата сред Русия и Полша на 29 март ще играе с спечелилия от двойката -. Срещата ще се състои на терена на спечелилия от мача сред руснаците и поляците. В случай на проваляне руснаците ще играят другарски мач в същия ден с изгубилия от Швеция - Чехия. Световното състезание в тази година ще се организира от 21 ноември до 18 декември.,,,,,,, Южна,,,,, и към този момент си осигуриха присъединяване. Националният тим на Катар ще взе участие на Мондиала като хазаин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР