Ръководството на пловдивския Спартак излезе с официална позиция, след като

...
Ръководството на пловдивския Спартак излезе с официална позиция, след като
Коментари Харесай

Спартак Пд с позиция, след като се разбра, че пари за тях няма

Ръководството на пловдивския Спартак излезе с публична позиция, откакто през днешния ден стана ясно, че страната ще отпусне 37 млн лв. за развиването на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив , само че кметът на града - Здравко Димитров, изрично съобщи, че другите два пловдивски клуба - Спартак и Марица, няма да бъдат финансирани.

От клуба декларират, че в най-скоро време ще се извърнат към премиера Бойко Борисов.

Ето и цялото изказване на Спартак:

"Уважаеми спартаклии,

Уважаеми пловдивчани,

Ръководството на ПФК Спартак 1947 Пловдив изрично поддържа отношението на страната към футболната инфраструктура.

С отпуснатите през вчерашния ден средства Пловдив ще има два прелестни стадиона.

В началото на 2018 година ние поехме славния клуб Спартак за възраждането и развиването му. Основният ни приоритет е тимът да има собствен клубен стадион, тъй като и нашето виждане е, че всеки футболен клуб би трябвало да има собствен дом.

Веднага започнахме процедури и извървяхме сложен път, с цел да стигнем до 6 февруари 2020 година, когато публично получихме стадион "Тодор Диев " за 35 години.

Винаги сме твърдяли и продължаваме да сме безапелационни, че със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА ще превърнем стадион "Тодор Диев " в още едно украшение на Пловдив, на който ще могат да се играят мачове от Лига Европа.

Никога не сме желали и няма да желаеме средства за нашия дом, тъй като считаме, че е наш ангажимент да го изградим.

На 1 март 2019 година Спартак влезе чартърен и изполва някогашния Работнически стадион за своя база- общински терен от 54 декара, който заварихме в окаяно положение. Там ни беше позор да водим нашите деца да упражняват. Това е общинска благосъстоятелност. Там всеки ден упражняват стотици деца на Спартак и тези на двата ни сателита- ФК Брестник и ФК Реал.

Ние вложихме 6-цифрена сума - персонални средства, с цел да приведем общинската база във тип, в който да не ни е позор да посрещаме други тимове и да не излагаме община Пловдив.

Ние можехме да изкараме цялата ни школа, децата на Брестник и Реал и техните родители, всички спартаклии и пловдивчани, които ни поддържат и не са по никакъв начин малко, да блокираме кръстовища и да викаме на площад Стефан Стамболов.

На този стадий няма да го създадем!

Тъй като през днешния ден кметът на града Здравко Димитров разгласи, че той задължения към Спартак не е поел, ние изрично заявяваме, че в името на децата и тяхното развиване, в най- скоро време ще се обърнем към премиера на България Бойко Борисов, който постоянно е показвал, че спортът и най- към този момент детско- юношеският спорт е негов приоритет.

Спартак Пловдив е подготвен с план за своята база, включващ цялостна реорганизация на настоящия натурален терен с създаване на трибуни за 1000 фенове, създаване на два нови естествени футболни терена, създаване един огромен неестествен терен и терени за Футбол 7 и Футбол 9, създаване на затрупан неестествен терен, създаване на фитнес и рационализация на всички съблекални.

Това е нашето бъдеще!

Ръководството на Спартак 1947 Пловдив "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР