Ръководството на Пирогов, което от вчера е сменено, както и

...
Ръководството на Пирогов, което от вчера е сменено, както и
Коментари Харесай

Ръководството на Пирогов и синдикатите обявиха край на протестите

Ръководството на " Пирогов ", което от през вчерашния ден е заменено, както и синдикатите в лечебното заведение оповестиха в четвъртък завършек на протестните дейности. Като претекст се показва извършената преди ден помирителна среща сред протестиращи, служебния здравен министър Стойчо Кацаров и Българският лекарски съюз.

" След изказаните мнения сред страните, взели присъединяване в дебатите синдикатите към болничното заведение считат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и по тази причина е несвоевременно присъединяване в протестни дейности ", се споделя в известието на синдикалните организации. " След извършената среща, управлението на УМБАЛСМ” Пирогов” взе решение за преустановяване на протестните дейности ", се споделя в другото известие, което е от управлението на болничното заведение. И двете са качени на уеб страницата на болничното заведение.

За през днешния ден по принцип беше плануван митинг с искане за оставката на Стойчо Кацаров пред президентството. След вчерашната среща в Министерство на здравеопазването обаче представители на протестиращите, които участваха в нея, показаха удовлетворение и се съгласиха, че тонът би трябвало са се успокои. На срещата и двете страни съжалиха за разменените реплики и се съгласиха, че откритите нарушавания в болничното заведение ще бъдат прегледани по общоприетия ред от способените органи, т.е. ще подлежат на обжалване, арбитраж и вероятно може да бъдат оспорени в съда. Освен това управлението на Министерство на здравеопазването заявява, че има доверие на работещите в " Пирогов " и се сплотиха към нуждата от промени.

Протестите започнаха откакто НЗОК откри фиктивни хоспитализации и други нарушавания в болничното заведение, поради което тя би трябвало да връща 1 млн. лв., а шефът ѝ Асен Балтов беше уволнен. Тонът сред протестиращите и служебния министър се изостри откакто той се разгласи за един от фиктивните пациенти на лечебното заведение.

От през вчерашния ден Балтов публично към този момент не е отпред на болничното заведение и управлението ѝ беше поето от проф. Иван Поромански, който до момента оглавяваше Клиниката по гнойно-септична хирургия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР