Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изпрати писмо до кмета на

...
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изпрати писмо до кмета на
Коментари Харесай

Ботев Пловдив предложи стадион Христо Ботев да приеме финала в турнира за Купата на България

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изпрати писмо до кмета на града Костадин Димитров, в което от " жълто-черния " клуб показаха желанието си за това техният дом - стадион " Христо Ботев " да одобри финала в шампионата за Купата на България през този сезон.

Според " канарчетата " реализирането на сходна концепция би било и демонстрация на " жест към страната, която в годините обезпечи голямо финансиране, с цел да може България да има спортно оборудване, отговарящо на всички европейски и международни условия ".

В същото време от Ботев Пловдив оповестиха, че излизат с това предложение целеустремено преди Конгреса на БФС на 15 март, с цел да може новият президент на централата да има време да вземе вероятно решение по тематиката.



Към днешна дата шампионатът за Купата на България се намира във етапа на полуфиналите, където следва да следим конфликтите Лудогорец-Хебър Пазарджик и Ботев Пловдив-ЦСКА.

Победителите в тях ще се срещнат в огромния край през месец май, като в случай че в реалност той се организира в Пловдив, то това ще бъде първият случай от 2000 година насам, в който " Града под тепетата " ще одобри конфликта за трофея. Тогава хазаин е още веднъж стадион " Христо Ботев ", а Левски побеждава Нефтохимик Бургас с 2:0.

За последно пък край в шампионата за Купата на България се организира отвън София през 2015 година, когато на стадион " Лазур " в Бургас Черно море надиграва трагично Левски с 2:1 след продължения, за стигнат варненци до исторически първи успех в конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР