Ръководството на Пентагона възнамерява да обсъди следващата седмица с представители

...
Ръководството на Пентагона възнамерява да обсъди следващата седмица с представители
Коментари Харесай

Пентагонът притиска военната индустрия за хиперзвукови оръжия

Ръководството на Пентагона има намерение да разиска идната седмица с представители на оръжейни компании в Съединени американски щати по какъв начин да бъдат решени проблемите с веригите на доставки. Това заяви пред Ройтерс представителят на Пентагона Ерик Пахон по отношение на предстоящото засилено търсене на оръжия от съдружниците поради съветското настъпление в Украйна.

По думите му заместник-министърът на защитата Кат Хикс ще бъде хазаин на срещи при закрити врата с оръжейните компании, с цел да обсъдят Националната тактика за защита, обезпечаването на веригите на доставки и на поддръжка за отбранителната промишлена база, както и проблемите с работната мощ.

Първите диалози на Пентагона с производителите на оръжия, измежду които корпорациите " Локхийд Мартин " (Lockheed Martin Corp), " Рейтиън текнолъджис " (Raytheon Technologies) и " Дженерал дайнамикс " (General Dynamics Corp), ще бъдат съсредоточени върху войната в Украйна и създаването на хиперзвукови оръжия.

Свързаните с пандемията проблеми във веригите на доставки към момента тормозят производителите на оръжия, тъй като съставените елементи и материалите идват със забавяне, а това забавя производството и в последна сметка заплащанията. Министерството на защитата на Съединени американски щати възнамерява да влага през идващите години 500 милиона $ за образование на работна мощ и за стратегии за задържането на служащи, а също така и два милиарда $ вложения във веригите за доставки. Отбранителна промишленост от своя страна също подхваща стъпки за подсилване на доставките и работната мощ, уточни Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР