Ръководството на парламентарната група на БСП за България силно е

...
Ръководството на парламентарната група на БСП за България силно е
Коментари Харесай

БСП се разграничи от свой депутат, призовал политиците, участвали в приватизацията като Нинова, да отстъпят

Ръководството на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " мощно е разкритикувало държанието на депутата Красимир Янков, който в понеделник разгласи по Би Ти Ви, че политиците, взели участие в приватизацията, би трябвало да правят отстъпка. Макар че Янков не отговори дали апелът му визира Корнелия Нинова, взела участие в приватизацията на външнотърговското сдружение " Техноимпекс ", съгласно червени депутати тя е изразила неодобрение от дейностите му.

На съвещанието на парламентарната група във вторник вечерта са се чули разнообразни отзиви - от това дали рушащи престижа на Българска социалистическа партия депутати би трябвало да не престават да са част от групата, до това, че не може всяко друго мнение да се подглага на приятелски съд, настояват участвали.

В последна сметка народните представители са решили да излязат с кардинална позиция, в която осъждат опитите за очерняне на водача. В нея не се загатват имена, само че се споделя, че " Българска социалистическа партия се България " се разграничава от държание на социалисти, които споделят нещата пред медиите, само че не и пред партията.

" За нас не е изненада, че политическият ни конкурент се пробва да отвлече вниманието от наболелите проблеми през днешния ден и да дискредитира най-голямата опозиционна парламентарна група. Това е техен жанр на държание.
Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " твърдо стои зад ръководителя си. Всяко мнение, изразено пред медиите, само че не и пред групата, реализира единствено едно - разрушава престижа и пречи на групата да съобщи ясно своята опозиционност и опция. Разграничаваме се от сходно държание. То не показва нито политиките ни, нито разбирането ни за политика ", се споделя в позицията.

Красимир Янков от дълго време има упоритости за лидерския пост в Българска социалистическа партия. Социалисти считат, че той е оказал помощ на Нинова да завоюва борбата с Михаил Миков през 2016 година, а по-късно се е ядосал, че тя го е отсранила от партийното управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР