Ръководството на парламентарната група на "БСП за България" проведе видеоконферентна

...
Ръководството на парламентарната група на "БСП за България" проведе видеоконферентна
Коментари Харесай

Предложихме 400 млн. лв. да се доплатят на общините, беше отхвърлено

Ръководството на парламентарната група на "БСП за България " организира видеоконферентна полемика с Управителния съвет на Националното съдружие на общините. В нея бяха разисквани локални проблеми, зародили в резултат на рецесията с Ковид - 19. "Поздравявам кметовете от всички партии, които започнаха незабавни ограничения с грижа за хората от общините им. Вие замразихте заплащанията на общински наеми, отложихте дължимите локални налози и такси, осигурихте защитни средства и храна”, похвали тя градоначалниците.

Нинова обаче установи, че общинските бюджети няма да устоят. „ ​Ние внесохме в Народното събрание предложение да се усилят средствата от държавния бюджет към общините с 10 %. Това са 400 млн. лева, които са ви нужни в този тежък миг. Това предложение беше отхвърлено. Ще го създадем още веднъж. Кметовете също сте на първа линия в битката с заболяването и страната е длъжна да ви помогне ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

​Тя смята, че за възобновяване на стопанската система, страната би трябвало да влага обществени средства в инфраструктура. Социалистите оферират това да бъде ВИК бранша, който преди рецесията сподели, че е в тежко положение. „ Това ще сътвори и работни места в общината и ще реши доста наболели въпроси за водоснабдяването на популацията и обезпечаване на напояване за земеделието ", добави Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР