Ръководството на Пари Сен Жермен обмисля да подаде официална жалба

...
Ръководството на Пари Сен Жермен обмисля да подаде официална жалба
Коментари Харесай

ПСЖ дава Реал Мадрид на ФИФА, парижани вече дължат на Мбапе 40 милиона

Ръководството на Пари Сен Жермен обмисля да подаде публична тъжба във ФИФА по отношение на дейностите на Реал Мадрид към сагата с Килиан Мбапе. Причината за това е, че в Париж са уверени, че нападателят към този момент има съглашение с „ белите “ за това да премине на „ Сантиаго Бернабеу “ като свободен сътрудник през идващото лято.
Прочетете още
Нежеланието на Мбапе да подпише нов договор, съчетано с отхвърли му да договаря с други клубове за трансфер в този момент, потвърждават сделката на капитана на Франция с Реал, считат на „ Парк де Пренс “. Правилникът на ФИФА не разрешава договарянията и споразуменията сред различен клуб и съответния състезател повече от шест месеца преди приключването на контракта на футболиста. Това значи, че в случай че в действителност ПСЖ може да потвърди за договаряния и авансово съглашение сред Мбапе и Реал, кралският клуб може да бъда осъден от ФИФА. Най-сериозната глоба за сходни прегрешения е налагане на трансферно ембарго за избран интервал от време на клуба, който е нарушил разпоредбите.

Междувременно през вчерашния ден изтече срокът, в който Мбапе може да задейства опцията за удължаването на контракта си с ПСЖ с спомагателни 12 месеца. От през днешния ден пък френският клуб към този момент дължи половината от бонуса за преданост, заложен в договора на нападателя. Пълният му размер е 80 милиона евро. Първата половина Мбапе би трябвало да получи, в случай че към момента е състезател на ПСЖ на 1 август, което е реалност. Втората се задейства тъкмо след месец. Заради това клубът ще направи всичко допустимо да продаде Мбапе преди 31 август, с цел да си спести най-малко второто заплащане от 40 милиона.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР