Ръководството на ОФК “ 2016“ (Кубрат) с официално писмо уведоми

...
Ръководството на ОФК “ 2016“ (Кубрат) с официално писмо уведоми
Коментари Харесай

Кубрат остана без отбор в Трета лига

Ръководството на ОФК “ 2016 “ (Кубрат) с публично писмо уведоми Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Варна, че стопира присъединяване на тима мъже в Североизточната Трета лига.

Като причина футболните ръководители акцентират по-малките финансови приходи от Община Кубрат вследствие от коронавирус пандемията, невъзможността от провеждането на обичайния седмичен пазар в Кубрат, част от приходите от който отиваха за покриване на част от разноските по мачовете на общинския футболен клуб.

Ковид пандемията стана причина и за невъзможността за осъществяване на постоянни тренировки, а това докара до едва показване на тима весенният дял от шампионата.

Много от младите локални футболисти ги е боязън да вземат участие даже и в формалните дуели – споделиха локалните футболни ръководители.

От ЗС на БФС – Варна потвърдиха, че са публично известени за решението на ОФК “Кубрат 2016 “ за прекъсване от по-нататъшно присъединяване в Трета лига.

Всички тимове, които по стратегия за пролетта трябваше да играят с отбора на „ Кубрат 2016 “ ще завоюват срещите 3:0 служебно и ще прибавят по три точки към актива си.

ОФК “Кубрат 2016 “ (Кубрат) ще продължи активността си в детско юношеските обединения – юноши старша възраст, юноши младша възраст и деца, които вземат участие исега в зоналните шампионати. Особено внимание община Кубрат натъртва и ще упорства пред управлението на футболния клуб да се работи още по-сериозно в подготвителните групи на най-малките деца - футболисти от лудогорието.

Салим САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР