Ръководството на Община Разлог и кметът на село Баня проведоха

...
Ръководството на Община Разлог и кметът на село Баня проведоха
Коментари Харесай

Продължават срещите на ръководния екип в Разлог с жителите на селата, изслушаха проблемите в с. Баня


Ръководството на Община Разлог и кметът на село Баня организираха среща- диалог с жителите на разложкото село, като част от метода на работа на локалната власт.
В началото на срещата инж. Гърменов, кмет на община Разлог, показа част от плануваните действия от страна на Община Разлог, свързани с благоустройството на село Баня:
“Община Разлог работи в посока възстановяване материалната база на детската градина, учебното заведение и читалището. Полагаме всички грижи за поддръжка и настоящи поправки, като приготвяме също огромни планове, за главен ремонт на постройката на учебното заведение. Същевременно поставяме извънредно доста грижи за безвредна и здрава среда за жителите на общината. В тази връзка почистихме коритото на река Конешица, като следва да изградим и изкуствени неравности по улиците на селото, посредством което целим ограничение скоростта на транспортни средства. ”
По време на срещата господин Иван Гюров, зам. - кмет на община Разлог, разгласи пред локалното население и вижданията на Община Разлог:
„ Село Баня се наложи като курортен и туристически център, от национално значение. За нас е значимо да планираме и дълготрайно развиване на селото, а освен улиците и тротоарите. Баня сега има най- доста потребност от нашата поддръжка. Ще създадем среща с хотелиерите и вложителите с цел да ограничим презастрояването, работим по възстановяване и фраструктура и вярното прилагане на минералната вода. Обсъждаме построяването на нов довеждащ тръбопровод, с цел да не се нарушава водоподаването до локалното население, както и до вложителите. Считаме също, че не можем да лишаваме популацията от тяхното естествено благосъстояние и разгледахме разновидности за реализирането на план, обвързван с построяването на нова социална баня. Имаме две варианти за финансиране- посредством кандидатстване по трансграничен план с Гърция или изтегляне на заем. Община Разлог ще направи всичко допустимо планът да бъде сбъднат, даже да се наложи да пристъпим към втория вид. “ (вж. визуализация 1 )
Ръководството на Община Разлог получи няколко оферти, които следва да бъдат осбислени- преди всичко построяването на плувен басейн в двора на ОУ “ Св. Паисий Хилендарски ”, предприемане на нужните ограничения, за опазване целостта на горичката в местността “Женско бърдо ”, която граничи с парка на селото. В тази посока ще бъде уголемен и самият парк, обвързван с към този момент построената еко- пътека. (вж. визуализация 2)
Същевременно Община Разлог показа още два идейни проекта- за ремонт на парка, в центъра на селото, чиято реализация ще стартира още през актуалната година, както и план за създаване на нов огромен Здравен център- Баня, на мястото досегашната Здравна работа. (вж. визуализация 3)
По време на разговора сред инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог, зам. - кметовете - господин Гюров и госпожа Фарфарова, кмета на село Баня госпожа Магда Първанов и локалното популации бяха разисквани още доста проблеми, като локалната власт пое ангажимент съответните да бъдат позволени в най- къси периоди.
Днес, 15 февруари от 19:00 следва среща- диалог, с жителите на село Добърско.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР