Ръководството на областната болница във Велико Търново отрича да е

...
Ръководството на областната болница във Велико Търново отрича да е
Коментари Харесай

Търновската болница: Няма лекарска грешка при смъртта на момиченцето

Ръководството на регионалната болница във Велико Търново отхвърля да е имало лекарска неточност като причина за гибелта на 5-годишното дете от село Водолей, което умря при неизяснени към този момент условия в педиатрията на лечебното заведение на 13 юни, съобщи БНР.

За случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Окръжната прокуратура.

Приключила е вътрешната инспекция във великотърновската болница, материалите са предадени на прокуратурата, уточни изпълнителният шеф доктор Стефан Филев във връзка изясняването на повода, от която на 13 юни следобяд в детското поделение умря 5-годишно момиченце.

Д-р Филев отхвърли да уточни какво е мнението на болничното заведение, а за БНР съобщи:

" Аз не съм обезпокоен за нещата, които са се случили от личния състав, и това, което е направено в болничното заведение. За мен лекарска неточност от сътрудниците няма ".

От болничното заведение твърдяха, че детето е умряло след задавяне с кренвирш, а роднините са безапелационни, че положението на момиченцето внезапно се е влошило след слагане на инжекция.

От болничното заведение не бяха уведомили прокуратурата и полицията за гибелта на детето. Държавното обвиняване е назначило съдебно-медицинска експертиза, а формираното досъдебно произвеждане е за възможна лекарска неточност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР