Ръководството на Нефтохимик е набелязало за трансфер една от големите

...
Ръководството на Нефтохимик е набелязало за трансфер една от големите
Коментари Харесай

Нефтохимик се насочва към румънска звезда

Ръководството на Нефтохимик е набелязало за трансфер една от огромните звезди на румънския волейбол – Андрей Спъну. 210-сантиметровият блокировач е част от селекцията на Аркада Галац, само че съгласно информация на „ Тема Спорт” е мечтан от българския първенец, с цел да укрепи играта при мрежата. Именно там е най-слабото звено на бургазлии от началото на сезона макар напъните на младоците Николай Къртев (22 г) и Илия Петков (21 г).

Спъну е на 30 години, като има сериозен опит както в евротурнирите, по този начин и с националния екип на родината си. Освен на Галац той е бил част и от съставите на Томис, където е бил квалифициран от Мартин Стоев, както и на гръцкия Олимпиакос и немския Фридрихсхафен.

На този стадий към момента не е ясно по какъв начин ще действат от Нефтохимик с травмата на Валентин Братоев. 30-годишният посрещач има разтегнати връзки на левия гален и ще почива две седмици. След освобождението на Вячеслав Шарапович единствената друга алтернатива за поста е Георги Петров, който така и така е титуляр. Един от разновидностите е като посрещач да играе Олександър Стаценко или Андрей Николов, който е употребен като либеро. Другият – да се прибегне до незабавен трансфер на състезател от родното състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР