Ръководството на НДК дава 10 млн. лв. на фирма „Галчев

...
Ръководството на НДК дава 10 млн. лв. на фирма „Галчев
Коментари Харесай

НДК дава спешно 10 млн. лв. за система за сигурност

Ръководството на НДК дава 10 млн. лева на компания „ Галчев инженеринг “ ЕООД.

Строителната компания на Николай Галчев получава крупната сума за създаване на „ единна хомогенна световна система за сигурност “ на Двореца. Това откри инспекция на Епицентър.бг.

Документите от Агенция за социална поръчки демонстрират, че изпълнителният шеф на НДК Ангел Митев е решил да не организира открита процедура, а да дефинира спечелилия посредством порочната процедура „ договаряне без авансово съобщение “. Това значи, че покана за присъединяване в поръчка е изпратена единствено до авансово избрания по неразбираеми критерии любимец - „ Галчев инженеринг “ ЕООД.

От Двореца изясняват решението си с потребността от „ незабавни “ дейности за обезпечаването на съответни ограничения за сигурност и защита по време на провеждането на събитията към българското председателство на Европейския съюз.

Предметът на незабавно оповестената социална поръчка е „ създаване на интегрирана система, която да реализира мониторинг и обявяване в действително време при положение на терористичен акт, сбъднат в рискови зони в централно предверие от главната постройка на НДК; Изграждане на система за видео-наблюдение, която да обезпечи покритие на всички точки с нужда от видеонаблюдение; Изграждане на система за надзор на достъпа; Изграждане на сигнално-охранителна система; Изграждане на пожаро-известителна система; Изграждане на система за спешно гласово оповестяване; Структурно окабеляване; Осигуряване на интернет и осведомителна сигурност; Осигуряване на безжична (Wi-Fi) мрежа; Изграждане на местна мрежа за данни (LAN); Обновяване на телефонна система; Изграждане на изчислителна инфраструктура; Подмяна на часовникова система; Обучение на личен състав и взаимно обслужване в тестов интервал, в детайли разказани в приложената техническа спецификация “.

За тези действия, компанията на Николай Галчев ще получи 9 996 358 лева без Данък добавена стойност. „ Галчев инженеринг “ ЕООД прави главните ремонтни действия на НДК. През октомври 2016 година тя подписа контракт за инженеринг на постройката за 16 549 997.99 млн. лева без Данък добавена стойност и стойност на непредвидени действия до 10%. Преди месеци шефът на НДК за един ден Борислав Велков популяризира и диалог с член на комисията по желание на строителна компания за ремонта на НДК – ръководителят на бранш „ Електрозахранване “ Иван Беров, съгласно който резултатът от състезанието е бил нагласен авансово в интерес на „ Галчев инженеринг “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР