Ръководството на Национална волейболна лига проведе среща с кмета на

...
Ръководството на Национална волейболна лига проведе среща с кмета на
Коментари Харесай

Обсъдиха възраждане на женския волейбол във Враца

Ръководството на Национална волейболна лига организира среща с кмета на града Калин Каменов в реновираната зала
Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният шеф Станислав Николов разискаха с кмета на Враца Калин Каменов опцията за възраждането на женския волейбол в града. Ръководството на НВЛ, градоначалникът, Денислав Георгиев – специалист по състезателен маркетинг и мениджмънт, и президентът на ВК „ Ботев “ (Враца) Светозар Станчев организираха работна среща в реновираната волейболна зала в състезателен комплекс „ Христо Ботев “ във Враца.

„ С кмета Калин Каменов обсъдихме детайлно опцията и насърчихме управата на града в желанието да влага в женско направление. С волейболни хора коментирахме, че градът е имал женски тим преди 30-ина години, а сега има воля и предпочитание за възобновление. Беше значимо да споделим възгледите си за развиване на волейбола и да изкажем поддръжката си, защото измежду целите ни в дълготрайната тактика за развиване е тъкмо и разширението на географията на волейбола. Поздравяваме хората във Враца и с преди малко завършилото възобновяване на залата за волейбол в спортния комплекс – това също е част от устрема на кмета и екипа му за насърчаване на спорта във Враца “, съобщи ръководителят на НВЛ Атанас Гаров.

„ Инвестирането в спорта и в инфраструктурата за спорт във Враца е значим приоритет за нас. Сред главните ни цели е развиването на груповите спортове. След като първите пет години главен акцент беше футболът, в този момент ще обсъдим съществено опцията за развиване на женско направление във волейбола. От волейболен клуб „ Ботев “ (Враца) имат предпочитание да основат женски тим. Имат и цялостната поддръжка от общината, както и моята персонална поддръжка. Реновираната зала дава предпоставки за развиване на концепцията за възобновление на женското направление във волейбола, тъй че Враца да има още един внушителен тим. Наистина желаеме да развиваме груповите спортове – планираме разискване за основаване и на баскетболен тим в А група. За женското направление във волейбола предстоят диалози, с цел да се вземе финалното решение, само че почитателите във Враца и самият град заслужават да имат представителни тимове на най-високо равнище в спорта “, съобщи кметът Калин Каменов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР