Ръководството на Народния театър продължава да разпалва огъня в скандала

...
Ръководството на Народния театър продължава да разпалва огъня в скандала
Коментари Харесай

Народният театър проверява Морфов за дискриминация срещу PR-а Кръстева

Ръководството на Народния спектакъл продължава да разпалва огъня в абсурда към Александър Морфов и PR-a на институцията Велислава Кръстева.

Този път шефът Васил Василев е разпоредил инспекция против известния режисьор за това дали не е " подложил на дискриминация " Кръстева с митинга си поради нейната поява паралелно до Ахмед Доган в деня на изборите на 2 октомври.
По закон е неразрешена всяка директна и непряка дискриминация, учредена на " политическа принадлежност ".Велислава Кръстева беше дълготраен началник на пресцентъра на Движение за права и свободи и продължава да твърди за себе си, че е деятел на партията. От юни 2022 година тя работи в Народния спектакъл по покана на шефа. Репортажите от 2 октомври я демонстрираха един до друг с Ахмед Доган, до момента в който той гласоподава в своята изборна секция. Това се оказа и повода за недоволството на Александър Морфов. Режисьорът надраска вратата на кабинета на Кръстева в Народния спектакъл с надписи Морфов категорично показва, че е сложил въпроса с партийната обязаност на PR-a пред шефа Василев, който не е поискал да разиска проблема с него.

По всяка възможност администрацията на Театъра е почнала инспекцията поради недоволство от самата Велислава Кръстева за тормоз.

Това задължава работодателя ѝ да извърши инспекция и да " предпиреме ограничения за преустановяване на издевателството, както и за налагане на дисциплинарна отговонрост, в случай че тормозът е осъществен от различен служащ или чиновник ".

Скандалът с Кръстева докара до решението за напускането му от страна на двама от най-известните му модерни създатели - писателя като основен драматург (защото беше умишлен от Васил Василев за " балансиращ " партиен активист) и режисьора Явор Гърдев.

Министърът на културата също изрази неразбиране за какво шефът на Народния спектакъл назначава партийно-обвързани фрагменти в ръководството и позволи, че това е направено съзнателно за политическа " застраховка ".

Той се учуди за какво актьорите не заемат обществена позиция в поддръжка на митинга на Морфов.
Актьорът от " Хъшове " Валери Йорданов персонално отбрани режисьора, като попита риторично " какъв брой на брой артисти и чиновници би трябвало да напуснем Народния спектакъл, с цел да разберете, че там се случва нещо " неправилно "? призна, че новото управление на НТ прави опити за възстановяване на изискванията на работа, само че подлага на критика Кръстева, че си е разрешила демонстративни политически прояви, които не подхождат на професионалната нравственос и я прикани непринудено да подаде оставка. Актьорът застана на страната на управлението на театъра, като съобщи, че " феновете не се интересуват кой тъкмо е в администрацията на театъра и е " пъклен жалко " те да бъдат ангажирани със създалата се обстановка ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР