Ръководството на МВР ще отиде в Лясковец днес за отбелязване

...
Ръководството на МВР ще отиде в Лясковец днес за отбелязване
Коментари Харесай

5 години от "ювелирната" акция в Лясковец, при която загина Емил Шарков

Ръководството на Министерство на вътрешните работи ще отиде в Лясковец през днешния ден за отбелязване на 5 години от гибелта на баретата Емил Шарков. Той почина при злощастната интервенция, извършена за обезоръжаване на жителя Петко Петков и неговата майка.

Тогава при разразилата се престрелка на риск беше изложен освен жимотът на полицейските чиновници, само че и на всички поданици на квартала и децата от близкото учебно заведение. Случаят е за учебник поради неспособно и безконтролно изпълнената акция, само че никой не понесе отговорност.  

Министерство на вътрешните работи шефът Младен Маринов ще отдаде респект към починалия при изпълнение на служебния си дълг командос Шарков, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.  Заупокойната молитва ще бъде отслужена в 12.00 часа в Лясковец на построената паметна плоча пред учебното заведение в града. То е тъкмо до дома, който баретите шурмуваха преди 5 години.  

По-късно в постройката на Областната администрация във Велико Търново вътрешният министър ще организира работна среща с представители на локалната власт на всички общини в региона. Кратки изказвания са предвидени към 15.00 ч.

Снимка: стоп кадър, Българска национална телевизия
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР