Ръководството на МВР посрещна на коледно тържество деца на загинали

...
Ръководството на МВР посрещна на коледно тържество деца на загинали
Коментари Харесай

Калин Стоянов към децата на МВР: Носете в сърцата си вярата в доброто

Ръководството на Министерство на вътрешните работи посрещна на коледно празненство деца на починали служители на реда и пожарникари. С помощта на всички донори 67 деца получиха по 1500 лв. от благотворителната акция на Министерство на вътрешните работи, оповестяват от вътрешното ведомство.

" Заедно сътворихме значима традиция, която към този момент 20 години продължаваме с обич и грижа. Скъпи деца, носете в сърцата си вярата в положителното, а ние ще бъдем ваша опора, с цел да следвате решително фантазиите си. В мое лице имате другар, който постоянно ще се отзове, когато се нуждаете от съвет или поддръжка ".

С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към девойките и момчетата, чиито родители са починали или потърпевши при осъществяване на служебните отговорности.

Деца от благотворителната акция на Министерство на вътрешните работи пътуваха от всички краища на страната, с цел да се съберат като едно огромно семейство на коледно тържество. То се организира в извънреден за дарителската самодейност миг - тази година означаваме 20 години от основаването ѝ. За специфичния мотив, с изключение на финансова поддръжка, министерството подари на децата и уикенд в базата на ведомството в Боровец.

През 2023 година в Националната благотворителна акция на Министерство на вътрешните работи вземат участие 67 деца. За Коледните празници всяко от тях получи по 1500 лв. от набраните по сметката на самодейността средства. Финансовата поддръжка е допустима с помощта на всички донори, които засвидетелстват своята ангажираност с SMS-и, позвънявания и дарения, и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

Празничното събитие с децата споделиха също заместник-министър Ивелина Дундакова, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Димитър Кангалджиев, шефове на основни и административни дирекции в Министерство на вътрешните работи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР