Ръководството на Милан иска колкото се може по-скоро да удължи

...
Ръководството на Милан иска колкото се може по-скоро да удължи
Коментари Харесай

Милан разчита на бърз прогрес в преговорите с Леао

Ръководството на Милан желае колкото се може по-скоро да удължи контракта на Рафаел Леао. Португалският национал се трансформира в един от най-важните футболисти в състава на Стефано Пиоли, а актуалният му договор изтича през 2024 година. “Росонерите ” се надяват нападателят да преподпише в околните седмици и по този метод да се постави завършек на спекулациите за възможен негов трансфер в Челси или Манчестър Сити. 

Шефовете на Милан се притесняват да не се стигне до обстановка, при която Леао да си тръгне като свободен сътрудник, както към този момент се случи с Джанлуиджи Донарума, Хакан Чалханооли, Франк Кесие и Алесио Романьоли. 

Преговорите сред двете страни са били покрай завършване преди няколко месеца, само че по-късно Леао навлезе в доста мощна форма и с головете си имаше огромна заслуга за купата в Серия “А ”. Дотогава той е бил податлив да възобнови контракта си при годишна заплата от 4 млн. евро, само че ползата на няколко клуба от Англия е дал съображение на сътрудника му да упорства за по-високо заплащане. 

Към днешна дата от Милан оферират на португалеца 6 млн. евро на сезон, а с плануваните бонуси сумата ще стигне до 7 млн. От италианския гранд обаче изрично отхвърлят да поемат част от дълга на нападателя към някогашния му клуб Спортинг (Лисабон), възлизащ на 16 млн. евро. 

Милан заплати за Рафа Леао 29,5 млн. евро на Лил през 2019 година. До момента той има 30 гола и 27 асистенции в общо 123 мача с екипа на “росонерите ”.

Снимки: Imago

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР