Ръководството на Манчестър Юнайтед е имало намерение да привлече капитана

...
Ръководството на Манчестър Юнайтед е имало намерение да привлече капитана
Коментари Харесай

Юнайтед изпуснал Де Лихт поради куриозна причина

Ръководството на Манчестър Юнайтед е имало желание да притегли капитана на Аякс Матайс де Лихт преди година, само че от британския исполин сами се отказали от това си желание след отчет на техен скаут. Според „ Мирър” главната причина била персоналното тегло на младока.

На 19 години сега Де Лихт минава за най-желания млад защитник в света, като за подписа му се борят Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Манчестър Сити. Не би изглеждало необикновено холандецът да усъвършенства върха на своя съотечественик Върджил ван Дайк, за който Ливърпул брои рекордните за бранител 75 милиона паунда през януари 2018 година.

От материала на „ Мирър” излиза наяве, че през лятото на същата година Юнайтед е бил на една крачка от това да стартира публична атака за подписа на Де Лихт, която цена тогава сигурно щеше да бъде по-ниска. Естествено, с цел да се стигне до подобен стадий, на няколко пъти „ алените дяволи” са пращали един от своите най-хубави съгледвачи, който е изготвил обстоен отчет. В него в действителност имало рекомендация да бъдат подхванати дейности на трансферния пазар, само че също по този начин и предизвестие, че за в бъдеще Де Лихт ще има компликации с поддържането на оптимално телесно тегло. Скаутът се позовал на това, че бащата на футболиста в действителност е със „ доста наднормено тегло”.

Именно последното конкретизиране е имало най-голяма тежест при вътрешноклубните полемики и до момента в който тогавашният управител Жозе Моуриньо е упорствал прехвърлянето да се случи, хората с повече власт от него са решили, че холандецът отпада от сметките.

В момента Юнайтед надали може да мине за сериозен претендент във връзка с Де Лихт, защото през идващия сезон няма да бъде част от Шампионската лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР