Ръководството на Левски ще направи опит да привлече голмайстора на

...
Ръководството на Левски ще направи опит да привлече голмайстора на
Коментари Харесай

Левски се прицели в Мата

Ръководството на Левски ще направи опит да притегли голмайстора на испанската Сегунда Дивисион Хайме Мата. 29-годишният нападател е част от отбора на Валядолид и в 20 мача от началото на сезона има 16 гола и 3 асистенции. Голаджията е бил следен персонално от Асен Букарев и утвърден от старши треньора на " сините " Делио Роси.

Мата има контракт с испанския отбор до това лято и към този момент може да договаря с всеки отбор. За да не си тръгне без пари обаче, от Валядолид са подготвени да го продадат през януари. Желанието на " сините " също е да го вземат незабавно. Интерес към него обаче не липсва и от други тимове. Най-усилено от голмайстора се вълнува елитният Алавес, който се бори за оцеляване.

Левски обаче се надява, че може да го притегли с бъдещото си присъединяване в евротурнирите, както и с това, че се бори за купа и Купа на България. Самият Мата е признал, че няма срещу да играе в клуб отвън Испания, който се е прицелил в титли. През цялата си кариера той се е подвизавал само в родината си и към този момент е подготвен да покаже качества и в други шампионати.
Vuelve la competición pic.twitter.com/sE73Eas2S0
— mata (@mata_jaime9) January 3, 2018

Хайме Мата е роден на 24 октомври 1988 година и е младеж на мадридската школа Галактико Пегасо. Впоследствие стига до първия тим, където демонстрира качества и е притеглен от Райо Валекано. Даван два пъти чартърен, след което минава като свободен сътрудник в Леида, а по-късно изкарва две години в Хирона. Пристига като свободен сътрудник във Валядолид през лятото на 2016 година и е корав титуляр в отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР