Ръководството на Левски е постигнало договорка за привличането на бразилски

...
Ръководството на Левски е постигнало договорка за привличането на бразилски
Коментари Харесай

Левски уреди бразилския нападател Велтон

Ръководството на Левски е постигнало сделка за привличането на бразилски нападател, оповестява " Тема Спорт ". Това е 24-годишният Велтон, който сега е част от третодивизионния Ботафого-ПБ. Офанзивният футболист ще дойде на " Георги Аспарухов " като свободен сътрудник. Той идва дружно със съотборника си Цунами. Двамата ще излязат без пари на сините.

Велтон Фелипе Парагуа де Мело е роден на 6 август 1997 година. Висок е 175 сантиметра, тежи 70 кг, играе най-вече с десния крайник. Започва професионалната си кариера в Маринга. За отбора записва 4 дуела през 2018-а. През лятото на идната година е преотстъпен на Пирачичаба. За този тим играе мачове единствено за купата, остава половин година. През 2019-а е на терена в 17 дуела за Маринга - в щатското състезание Паранаензе има 11 мача с 3 гола, а в Серия D е с 6 срещи без прецизен изстрел. През средата на 2020 година Велтон отива в Ботафого-ПБ. В 8 мача съумява да означи 2 гола. През сегашния шампионат пък се утвърждава освен като корав титуляр, само че е и голмайстор на тима. В Серия C е с 21 дуела, като в 19 от тях е в стартовата единайсеторка. Престоява на терена 1483 минути, в които бележи 5 гола. Има още 17 дуела в щатските шампионати и другите купи, в които се е разписал още три пъти, направил е и 1 асистенция.
 Левски откри конкуренция на Боби Цонев от Бразилия
Левски откри конкуренция на Боби Цонев от Бразилия

" Сините " уредили още един задграничен футболист

Велтон може да играе по целия фронт на нападението, в това число и като нападателен халф. Най-често обаче е употребен като централен нападател.

Освен двамата бразилци, Левски към този момент си обезпечи услугите и на родения в Швеция централен бранител Ноа Сонко Сундберг (6 юни 1996 г.). Националът на Гамбия е част от Йостерсунд, който към този момент изпадна от локалния хайлайф. Бранителят подписа със сините за 2.5 сезона, като договорът му влиза в действие на 1 януари 2022 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР