Ръководството на Левски е отхвърлило оферта за Иван Горанов. Левият

...
Ръководството на Левски е отхвърлило оферта за Иван Горанов. Левият
Коментари Харесай

Левски отхвърли оферта за Горанов

Ръководството на Левски е отхвърлило оферта за Иван Горанов. Левият бек на “сините” бе желан от унгарския Ференцварош. Лично треньорът на отбора Томас Дол идва в България, с цел да следи онлайн изявите на бранителя. Германецът остана удовлетворен от видяното. Тимът му обаче не съумя да завоюва купата в локалното състезание и това очевидно е оказало въздействие върху образуването на бюджета за селекция. Затова и Ференцварош не е съумял да прати такова предложение за Горанов, което да задоволява клуба.

“Този футболист е безценен за Ференцварош”, написаха локалните медии. Според тях поисканата от “сините” сума за играча е била над половин милион евро.

Иван Горанов бе най-прогресиралият футболист на Левски през миналия сезон. Той дойде на “Герена” през лятото на 2017 година, откакто разтрогна контракта си с Локомотив (Пловдив). Юношата на “сините” изигра общо 36 дуела във всички шампионати (включително в баража за Лига Европа против Черно море - 4:1), в които означи един гол - в едно от пролетните турнирни дербита против ЦСКА-София, което приключи 2:2.

Целта пред Левски е не да продаде някого от бековете си, а да притегли най-малко един подобен. “Сините” имат едвам двама чисти крайни бранители в състава си Иван Горанов вляво и Милош Цветкович вдясно. През пролетта дубльор на Горанов бе взетия чартърен от Рен португалец Афонсо Фигейредо. Той обаче не впечатли и даже бе освободен още преди края на акцията.

Вдясно дупката пълнеше Роман Прохазка. Словакът обаче напусна Левски като свободен сътрудник и мина в чешкия първенец Виктория (Пилзен). Като десен бек бе пускан при потребност и Ивайло Найденов, който е халф. Младокът обаче не се справяше доста добре на непривичната за него позиция.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР