Ръководството на компанията Фейсбук се е намесвало в работата на

...
Ръководството на компанията Фейсбук се е намесвало в работата на
Коментари Харесай

Фейсбук е позволявал на американски политици да нарушават правилата за публикуване

Ръководството на компанията Facebook се е намесвало в работата на едноименната обществена мрежа, предоставяйки на политици привилегировано състояние при публикуването на постове, макар личните си правила. В своя обява вестник The Financial Times се базира на извадки от следствието " Фейсбук Papers ", основано на показанията на Франсис Хоугън - някогашна служителка на компанията.

Според изданието, управлението на Facebook се е намесвало в работата на обществената мрежа, позволявайки на американски политици и звезди от шоубизнеса да разгласяват без ограничавания, каквото пожелаят.

През юни порталът Verge заяви, че в този момент компанията има намерение да промени метода към модернизиране на известията, откакто ограничи достъпа на някогашния американски президент Доналд Тръмп до обществената мрежа. Фейсбук съобщи, че ще анулира изключенията за политици.

През септември вестник The Wall Street Journal, откакто изследва няколко вътрешни документа на компанията, заяви, че системата за надзор на изявленията в обществената мрежа Facebook разрешава на някои консуматори с огромна публика да качват материали, които нарушават разпоредбите на общността.

Такива изявления най-често оставали незабелязани от модераторите.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР