Ръководството на Карин дом обяви финалната сума, събрана по време

...
Ръководството на Карин дом обяви финалната сума, събрана по време
Коментари Харесай

Фестивалът „Усмихни се “ събра близо 40 000 лв. за Карин дом

Ръководството на Карин дом разгласи финалната сума, събрана по време на благотворителния фестивал „ Усмихни се “. Тя надвишава двете предходни издания и е на стойност 39 428 лева Средствата са събрани от подаяние за вход, присъединяване в лотария, работилнички, ателиета, както и 10% от всички закупени артикули. Голяма част от тях са и с помощта на персонални и корпоративни дарения.

С тези средства центърът ще продължи през идната година финансирането на две групи за деца със специфични потребности. Група „ Усмивка “, която носи името на фестивала, е за деца с сложни и интензивни потребности от поддръжка. Терапията за тях е значима, с цел да могат да стартират да споделят и да бъдат разбрани от своите близки. Другата финансирана група „ Малки+ “ е за най-малките деца с отзивчиви усложнения и аутистичен набор. В групата дружно с терапевта се включват и околните на децата, които се учат по какъв начин да поддържат връзка с тях и да ги подтикват, играейки дружно.

За трета поредна година слънчевият и изпълнен със зеленина двор на Карин дом във Варна се преобрази в още по-приказно място като предложи занимания за цялото семейство – детски ъгъл, батут и работилници за най-малките, занаятчийски и фермерски пазар, просторни площи за пикник, кулинарни изкушения, барбекю и крафт бира. Открита сцена събра известни оперни и рок реализатори, млади музикални гении, танцьори, актьори, детски обединения.
Още от идната седмица Карин дом стартира подготовка за идващото издание, което още веднъж ще се организира през септември и ще е в поддръжка на съществуването на тези две лечебни групи, които оказват помощ за развиването на специфичните деца на Варна и района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР