Ръководството на групата Ай Ей Джи (IAG), компанията майка на

...
Ръководството на групата Ай Ей Джи (IAG), компанията майка на
Коментари Харесай

British Airways обмисля да атакува в съда задължителната карантина за пристигащи на Острова

Ръководството на групата Ай Ей Джи (IAG), компанията майка на Бритиш еъруейз (British Airways), съобщи през днешния ден, че има намерение да оспори в съда оповестеното през вчерашния ден решение на държавното управление да наложи от 8 юни наложителна 14-дневан карантина за влизащите във Англия. Тази мярка е подложена на критика остро от бранша на въздушния превоз и туризма, съобщи Франс прес.
Обмисляме деяние в съда против решението на държавното управление да наложи карантина на влизащите във Англия, сподели основният изпълнителен шеф на Ай Ей Джи Уили Уолш в ефира на Скай нюз. Мисля, че има и други самолетни компании, които ще създадат същото, тъй като, държа да отбележа, за тази мярка не е имало никакви съвещания със бранша, добави Уолш.
След като стопираха активността си в продължение на седмици поради пандемията от новия ковид, фирмите от въздушния превоз и туризма, се надяваха да възобновят последователно работата си с помощта на анулацията на карантинните ограничения, отбелязва Българска телеграфна агенция. Техните проекти обаче бяха съществено разтърсени от неочакваното решение за повсеместното карантиниране на всички, идващи в Обединеното кралство.
Главният изпълнителен шеф на Райънеър (Ryanair), Майкъл О`Лиъри даже разказа обстановката като мярка " замислена от Доминик Къмингс за Доминик Къмингс ", имайки поради специфичния консултант на премиера Борис Джонсън, чиито пътувания по време на изолацията провокираха остра дискусия. Показателен за напрежението сред бранша и държавното управление е фактът, че Бритиш еъруейз, най-голямата самолетна компания в Обединеното кралство, отхвърли да взе участие във вчерашната среща, отдадена на тази, с министъра на вътрешните работи Прити Пател, отбелязва АФП
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР