Ръководството на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов дадоха

...
Ръководството на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов дадоха
Коментари Харесай

НА ЖИВО ГЕРБ: ПП са виновни за хаоса в енергетиката

Ръководството на ГЕРБ и водачът на партията Бойко Борисов дадоха брифинг за положението на енергетиката у нас, като упрекнаха " Продължаваме Промяната ", че са нанесли непоправими вреди.

" Никак не е за подценяване това, което е направил Асен Василев. Затова те в този момент желаят да се скрият зад учен Денков. Така те желаят още веднъж да се министри и да ръководят еднолично. Въглищните централи са спазарени за плана с батериите. Това са корупционните схеми с " Джемкорп ". Заложили са 4,4 милиарда недостиг. Основно настоящо лице е Асен Василев ", разгласи Бойко Борисов.

По думите ми от тази политика 20 000 души ще останат без работа, а и ще бъдат изгубени 6 милиарда.

" Докато е бил началник на енергетиката, Асен Василев е нанесъл непоправими вреди. Изходът е служебният кабинет да отвори отначало Плана за възобновяване и резистентност ", разясни водачът на ГЕРБ.

" Има нарушавания на законодателството. Аз си припомням, че нашият парламент одобри решение за Маришкия басейн. Кой си разреши да наруши решение на Народното събрание? Този, който нарушава този закон, е Асен Василев ", продължи Борисов.

Според него към този момент имаме 100% диверсификация на нуклеарното гориво за централата ни в Козлодуй.

" Има подписани контракти с " Уестингхаус " и " Фраматом ". За страдание с извънредно неприятните договаряния, водени от Асен Василев. Много по-важно става в този момент по едно и също време с битката да запазим енергийните ни мощности в Маришкия басейн. Изграждането на тези мощности, като нуклеарна сила в " Козлодуй ", другояче ние ще станем единствено един клиент, както в доста други сфери. Затова и ще излезем като съществени производители на пазара на ток като клиенти ", настоя той.

Бойко Борисов се базира на изводите на отчета на краткотрайната парламентарна комисия, която ревизираше скандалния меморандум за 1 милиарда $ с фирмите " Джемкорп " и IP3 Corporation за партньорство в енергетиката, който бе подписан от предходното държавно управление и с присъединяване на министър-председателя тогава Кирил Петков.

По думите му Петков е подписал меморандума с " Джемкорп " бързо и без да се направени предварителни инспекции от ДАНС. А организацията е разкрила рискови взаимовръзки в една от участващите в консорциума компании.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР