Ръководството на фракцията на Алтернатива за Германия в германския парламент

...
Ръководството на фракцията на Алтернатива за Германия в германския парламент
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия обяви Зеленски за нелегитимен просяк

Ръководството на фракцията на " Алтернатива за Германия " в немския парламент пренебрегва речта на украинския президент Владимир Зеленски в Бундестага и съобщи, че " мандатът му е изминал ", предават N-tv и " Фокус ".

Лидерите на фракцията на АзГ в Бундестага Алис Вайдел и Тино Хрупала обявиха, че " отхвърлят да слушат представителя в камуфлажен костюм ".

" Мандатът на Зеленски завърши. Сега той е на поста единствено като президент на войната и бедняк “, прибавиха те, като обявиха, че Украйна в този момент се нуждае от " президент на мира, който е подготвен да договаря “.

С изказването си Вайдел и Хрупала подчертаха, че мандатът на украинския президент е завършил.

Ръководството на " Алтернатива за Германия " по-рано реши да бойкотира речта на Зеленски в Бундестага, както направи крайнолявата партия на Сара Вагенкнехт. По време на речта на украинския президент обаче участваха четирима депутати от АзГ.

Припомняме, че на 11 юни президентът на Украйна дойде на посещаване в Германия, с цел да взе участие в конференцията за възобновяване на Украйна URC2024 и договарянията с федералния канцлер Олаф Шолц.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР