Ръководството на Формула 1 продължи договора с организаторите на Гран

...
Ръководството на Формула 1 продължи договора с организаторите на Гран
Коментари Харесай

Ще гледаме Гран При на Абу Даби до 2030 година

Ръководството на Формула 1 продължи контракта с уредниците на Гран При на Абу Даби за домакинство на кръга от международния шампионат до 2030 година, оповестиха от ФИА.

Надпреварата във Формула 1 в столицата на ОАЕ се организира от 2009 година на пистата "Яс Марина ". Новото съглашение е до 2030-а в това число, като договорът планува уговорка за смяна на конфигурацията на пистата.

"Имаме удоволствието да потвърдим, че старт в Абу Даби ще има до 2030 година според новото съглашение. Очакваме с неспокойствие финалите на шампионата този уикенд ", сподели президентът и основен изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали.

Гран При на Абу Даби ще се организира от 10 до 12 декември и ще бъде финален кръг за сезона, след който ще стане ясно името на новия международен първенец. Седемкратният първенец Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес " и Макс Ферстапен (Ниделандия) с "Ред Бул " имат идентичен актив от точки - по 369.5. При конструкторите води "Мерцедес " с 587.5 точки, а втори е "Ред Бул " с 559.5 точки.

За първи път от 2008 година насам международната купа при водачите и при конструкторите ще се реши в последния кръг от сезона.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР