Ръководството на Европейския парламент осъжда решително руското нападение срещу Украйна.

...
Ръководството на Европейския парламент осъжда решително руското нападение срещу Украйна.
Коментари Харесай

ЕП осъди решително нападението срещу Украйна

Ръководството на Европейския парламент осъжда уверено съветското нахлуване против Украйна. Това се показва в изказване на ръководителите на институцията и на парламентарните групи след изключително съвещание.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 766
Украйна е самостоятелна и суверенна, и нейната териториална целокупност не предстои на договаряния, написа в изказването. Ръководителите на Екологичен потенциал дефинират съветското навлизане като безпричинно и нелегално. Спред тях то основава опасност за европейската и районната непоклатимост, както и за международния ред, учреден на правила. Нападението е ориентирано към демократичното общество и не може да остане без отговор, се добавя в изказването.

Единството ни и решимостта ни за отговор са непоклатими пред непредизвиканата съветска експанзия. Екологичен потенциал поддържа изпращането на невъобразим европейски и интернационален отговор, в това число с налагане на нови и строги наказания, с които Кремъл да бъде измамен под отговорност за дейностите си, прибавят ръководителите на Екологичен потенциал.

Съобщава се, че евродепутатите ще обсъдят въпроса на изключително съвещание на 1 март. Уточнява се, че в днешната среща са се присъединили ръководителите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Улсула фон дер Лайен.

Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 766  Дете почина при обстрел на блок в Харков Дете почина при обстрел на блок в Харков  Босна и Херцеговина се причисли към позицията на страните членки на Европейски Съюз за обстановката в Украйна Босна и Херцеговина се причисли към позицията на страните членки на Европейски Съюз за обстановката в Украйна  Борис Джонсън: Нахлуването на Русия в Украйна е злополука за Европа Борис Джонсън: Нахлуването на Русия в Украйна е злополука за Европа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР