Ръководството на Евролигата обяви домакините на следващите две издания на

...
Ръководството на Евролигата обяви домакините на следващите две издания на
Коментари Харесай

Обявиха домакините за финалите на Евролигата за следващите две години

Ръководството на Евролигата разгласи домакините на идващите две издания на Финалната четворка на най-комерсиалния баскетболен шампионат. Това са литовският град Каунас, който ще одобри полуфиналите и финала през май следващата година и немският Берлин, който ще бъде сцена на решителните дуел през 2024 година.

Билетите за Финалната четворка в 15-хилядната „ Жалгирио Арена “ през идната година ще бъдат пуснати в продажба на 17 януари 2023-а на цени от 56,24 евро до 128,6 евро за един мач. 

Полуфиналите в Евролигата за сегашния сезон ще се проведат на 19 май, а мачът за третото място и финалът ще се играят на 21 май. 

Литва за първи път ще бъде хазаин на Финалната четворка на най-престижния европейски клубен шампионат по баскетбол. 

„ Щастливи сме да приемем Каунас в листата с домакини, приемали финалите на Евролигата. След по-малко от 6 месеца най-хубавите тимове в Европа ще играят за купата в шампионата пред едни от най-страстните почитатели. Благодаря на град Каунас и тима на Жалгирис Каунас за отдадеността им и интереса да провеждат Финална четворка. Заедно сигурно ще създадем незабравими мемоари за почитателите “, разяснява президентът на Евролигата Деян Бодирога. 

През 2024 година Берлин ще стане първият град с три семейства на финали на Евролигата. Решението бе взето поради преместването на Финалната четворка за актуалната 2022 година от немския град в сръбската столица Белград поради рестриктивните мерки около COVID-19 в страната. 

Полуфиналите през 2024-а ще се играят на 24 май, а два дни по-късно ще се проведат полуфиналите и финалът на конкуренцията.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР