Ръководството на БСП, представено от зам.-председателя Атанас Зафиров и секретарите

...
Ръководството на БСП, представено от зам.-председателя Атанас Зафиров и секретарите
Коментари Харесай

БСП проведе среща с Национален синдикат "Защита"

Ръководството на Българска социалистическа партия, показано от зам.-председателя Атанас Зафиров и секретарите на Изпълнителното бюро Вяра Емилова и Христо Проданов, организира среща с Национален профсъюз " Защита " в централата на партията. Бяха разисквани настоящите проблеми пред страната, свързани с коронавирус рецесията, инфлацията, цените на тока и финансирането на основни браншове.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров показа пред синдиката ограниченията на левицата за първите 100 дни, като акцентира потребността да се понижат цените на енергоносителите, а оттова и цените на другите артикули. Още един път беше сложено акцентиране върху потребността за завършването на АЕЦ " Белене " и развиването на нуклеарната енергетика като източник на на ниска цена ток.

Председателят на Народно събрание " Защита " Красимир Митов изрази терзание от вихрещата се далавера с цените на горивата и тока, и от трупането на свръхпечалби в бранша и срещна схващане и уверението на управлението на Българска социалистическа партия, че ще постави старания за нормализиране на обстановката и излизане от рецесията.

" Споделяме вашата паника. Каквото сме обещавали, сме изпълнявали или най-малко сме полагали оптимални старания за това ", увери Зафиров.

Двете страни реализираха единодушие, че би трябвало да има повече помощи за рецесията, които да доближават непосредствено до хората. Обърна се внимание на потребността от по-драстично увеличение на минималното възнаграждение, изключително в опазването на здравето, а финансирането на бранша да се прави по по-прозрачен метод. Дългогодишното предложение на Българска социалистическа партия лечебните заведения да не са търговски сдружения срещна утвърждението на представителите на управлението на синдиката.

" Каквото и да ни коства, няма да отстъпим от нашите обществени цели и да се борим за хората ", даде обещание Атанас Зафиров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР