Ръководството на Бруклин Нетс няма намерение да се разделя с

...
Ръководството на Бруклин Нетс няма намерение да се разделя с
Коментари Харесай

Бруклин няма намерение да се разделя с Джеймс Хардън

Ръководството на Бруклин Нетс няма желание да се разделя с гарда Джеймс Хардън преди затварянето на трансферния прозорец в НБА през февруари, заяви „ ESPN “.

32-годишният Хардън е свободен сътрудник в края на сезона и в лигата не е загадка, че той желае да напусне отбора, защото не е удовлетворен от живота в Бруклин. Плеймейкърът беше притеглен от "мрежите " преди година от отбора на Хюстън Рокетс, само че упованията да се образува трио с Кайри Ървинг и Кевин Дюрант, което да господства, не се оправдават най-малко на този стадий поради честите травми на някой от тримата, както и поради отхвърли на Ървинг да се имунизира, поради което той няма право да играе в домакинските мачове на отбора.

Въпреки проблемите притежателят на Нетс Джо Цай и генералният управител Шон Маркс желаят да дадат втори късмет на триото да се бори за купата. През предишния сезон Бруклин отпадна от възможния първенец Милуоки Бъкс в седем мача в полуфиналите в Източната конференция. В тази серия Хардън игра с травма, а поради контузия Ървинг изобщо не съумя да вземе присъединяване в решителните мачове.

Не е загадка обаче, че противникът на Бруклин в Атлантическата дивизия - Филаделфия 76ърс има доста сериозен интерес към Хардън. Сиксърс са подготвени да дадат плеймейкъра Бен Симънс в подмяна, така от началото на сезона австралиецът бойкотира отбора и отхвърля да играе, макар че е в отлична физическа форма.

ESPN Sources: The Brooklyn Nets won’t listen to trade deadline overtures for James Harden, a resolve largely rooted in the All-NBA guard’s repeated insistences to ownership and management that he’s committed to the franchise:
— Adrian Wojnarowski (@wojespn)
Нетс обаче не са заинтригувани от сходна договорка и е на практика невероятно тя да се случи преди затварянето на трансферния прозорец на 10 февруари.

Ако Хардън въпреки всичко реши да подпише нов контракт с Бруклин, той може да парафира 4-годишен контракт на обща стойност 223 милиона $, като в последната година от него той ще може да получи 61,7 милиона $ и да стане първият състезател в историята на НБА, чиято годишна заплата трансферира 60 милиона.

През сегашния сезон Хардън има респектиращите индикатори от 23 точки, 10 асистенции и 8 битки приблизително на мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР